Mielenosoittajat muistuttivat valtuutettuja budjettikokouksen alla: Ei leikkauksia

Mielenosoitus otti vastaan Vantaan valtuutettuja heidän marssiessaan maanantaina 19.11. budjettikokoukseen. Kokouksen alla luovutettiin valtuustoryhmien edustajille vielä kolme adressia: Sosiaali- ja terveysmenojen leikkauksia vastaan, vammaisten kuljetuspalvelujen leikkaamista vastaan ja vetoomus Mikkolan kirjaston säilyttämiseksi.

Vantaalaiset voivat perustellusti nimittää päivän mustaksi maanantaiksi. Vetoomukset eivät saaneet valtuutettujen enemmistöä vähentämään leikkauksia.

Tiedossa olleet leikkaukset synnyttivät useita kansalaisliikkeitä:
“Näpit irti” koululiikkeen, joka aktiivisella toiminnallaan saikin peruttua sadan kouluavustajan suunnitellun irtisanomisen.
Kotihoidon tuen Vantaa-lisän leikkaaminen synnytti oman kansanliikkeensä, joka mm. 14.11. järjesti Tikkurilassa näyttävän Vaunumarssin. Sata äitiä lapsineen, rattaineen ja vaatimuksineen marssi Tikkurilan läpi kaupungintalolle esittämään Vantaa-lisän leikkauksesta luopumista. Valtuusto äänesti asiasta ja Vantaa-lisän leikkaus toimeenpannaan.
Vantaan talous- ja velkaohjelman sisältämiä palvelun leikkauksia peruttiin yhteensä kolmen miljoonan edestä, jotka oli sovittu ryhmien neuvotteluissa etukäteen. Valtuuston budjettikäsittelyssä ei tehty ainoatakaan muutosta.

Leikkausten peruuttamista vaatineita vantaalaisia vastaanottamassa valtuutettuja budjettikokoukseen.

Vastaa