Mielenosoitus kaupngintalolla valtuuston budjettikokouksen yhteydessä

Palvelujen leikkaamista vastustavat kansalaisryhmät kutsuvat ihmisiä mielenosoitukseen kaupungintalolle 19.11. klo 13 alkaen.
Vantaan valtuusto päättää ensi vuoden talousarviosta klo 14 alkavassa kokouksessaan. Budjettiesitys sisältää runsaasti palvelujen leikkauksia, perustuen valtuuston kesäkuussa hyväksymään talous- ja velkaohjelmaan. Talous- ja velkaohjelma tarjoiltiin “raamina”, mutta kaupungin johto vaatii nyt sen hyväksymistä sellaisenaan.
Velkaohjelma on synnyttänyt useampia kansalaisliikkeitä ja adressihankkeita palveluiden leikkaamista vastaan. Sosiaali- ja terveyspalvelujen leikkaamista vastustava liike, kotihoidon tuen Vantaa-lisän puolustajat, lähikirjastojen puolustajat, Näpit irti koululiike. Vantaan vammaisneuvosto on ottanut kielteisen kannan vammaisten palveluiden leikkaamiseen, esim. kotihoidon tuen supistussuunnitelmiin.
Paineet kasvavat. Kotihoidontuen Vantaa-lisän leikkausta vastustava kansanliike järjesti 14.11. näyttävän Vaunumarssin Tikkurilassa ja ovat keränneet vaalikoneiden vastauksista Vantaa-lisää kannattaneiden valtuutettujen nimilistan muistutukseksi äänestystä varten. Maanantaina nähdään ovatko valtuutetut lupaustensa mittaisia.
Valtuuston kokousta on mahdollisuus seurata uudessa valtuustosalissa, Tikkurilassa Asematie 7.

Maanantaina 19.11. Vantaan valtuusto joko leikkaa palveluita tai kuuntelee kansalaisliikkeitä.

Vastaa