Valtuusto hyväksyi leikkauslistan

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen (ti 18.6.) virkamiesten laskelmiin perustuvan Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelman. Valtuuston päätettäväksi asetettiin kaupunginhallituksen jo yksimielisesti hyväksymä, virkamiesten pohjaesityksestä vantaalaisen palveluntarvitsijan kannalta se kaikkein rankin vaihtoehto. Tuossa pohjaesityksessähän oli neljä vaikutuksiltaan erilaista mallia leikkauslistaksi.

Äänestystulos oli selkeä: 60 puolesta, 4 vastaan, 2 äänesti tyhjää ja yksi oli poissa.

Poliittisista ryhmistä Vasemmistoliiton ryhmä oli kaikkein hajanaisin. Keskustelun kuluessa valtuutettu Jussi Saramo (vas) teki esityksen koko ohjelman hylkäämistä ja lähettämistä uuteen valmisteluun. Vilkkaan ja aiheiltaan rönsyilevän keskustelun aikana Saramon esitystä kannattivat valtuutetut Jaakko Laakso (vas) ja Ilmari Heinonen (vas). Vasemmistoryhmän johtaja Kati Tyystjärvi äänesti ainoana ryhmästään leikkauslistan puolesta ja valtuutettu Tuula Saastamoinen ei osannut ottaa kantaa ja äänesti tyhjää. Vastaan äänesti myös yksi sosialidemokraattien valtuutettu. Perussuomalaisten Juha Malmi kritisoi keskustelussa voimakkaasti leikkauksia, mutta äänesti tyhjää.

Valtuuston kokouksesta lisää Taustat-osiossa

Vastaa