Kommunistit vastustavat leikkauksia ja vaativat hallituksen eroa

Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten muodostama oikeistohallitus on kesästä saakka hyökännyt esityksillään armottomasti suomalaisen työväenluokan ja sen köyhimpien ihmisten kimppuun. Hallituksen leikkauslistat kohdistuvat eläkeläisiin, opiskelijoihin, työttömiin ja työntekijöihin. Hallitus heikentää kunnallisia palveluja, alasajaa kouluverkkoa, heikentää taiteen ja kulttuurin asemaa ja tukee ympäristölle haitallista toimintaa. Valtion omaisuutta myydään, julkisia palveluja yksityistetään. Ammattiyhdistysliikettä uhkaillaan ja kiristetään pakkolaeilla.

Yksi joukko jää jatkuvasti hallituksen kuripolitiikan ulkopuolelle: kapitalistit, rikas eliitti, jolta ei vaadita uhrauksia ja jonka tuloja ei leikata kuin nimellisesti. Helsingin pörssissä on tänä vuonna ollut käynnissä ennätykselliset osingonjakojuhlat, ja ensi vuonna on ennusteiden mukaan tulossa jälleen uusi ennätysjako. Jaettavat osingot ovat työläisten työllä syntyneitä. Ne rahat on otettava yhteiskunnan käyttöön, leikkauksien torjumiseen.

Allekirjoittaneet kommunistiset järjestöt vaativat leikkausten ja kuritoimien perumista työväenliikkeen yhteisellä toiminnalla. Työläisiä ei saa laittaa kansainvälisen kapitalismin kriisin maksajiksi. Juha Sipilän johtama hallitus on politiikallaan selkeästi osoittanut kenen etuja se ajaa: suurkapitalistien ja pääomasijoittajien. Tällainen hallitus ei nauti työväen luottamusta, ja siksi sen on erottava tehtävästään.

10.12.2015

Suomen kommunistinen puolue SKP, Kommunistinen työväenpuolue KTP, Kommunistien liitto ry.

Vastaa