Terveyspalveluiden asiakasmaksuihin roima korotus

SSS hallitus korotti roimasti terveydenhuollon asiakasmaksuja

Useimpia maksuja esitetään korotettavaksi 30 %. Valtava maksujen korotus liittyy hallituksen säästöihin. Hallitus määrittelee enimmäismaksut. Kuntakohtaiset maksut päätetään kussakin kunnassa, Vantaalla 15.12. sosiaali- ja terveyslautakunta tekee pääköksen maksuista. Yleensä kunnat päätyvät enimmäismaksuun. Niin varmaan Vantaallakin.

Vantaan talousarviossa maksutuottoja on arvioitu saatavan vuonna 2016 runsaat 32 milj. euroa. Suunniteltu asiakasmaksujen korotus lisää tuloja noin 9 milj. euroa. Juuri hyväsyttyyn Vantaan talousarvioon ei sen käsittelyssä valtuustossa tehty euronkaan muutosta, monista muutosehdotuksista huolimatta, nyt Vantaa käyttänee hyväkseen hallituksen tarjoaman maksujen korotuksen.

Maksuista yleisin terveyskeskuksen lääkärillä käynti nousee 16,10 eurosta 20,90 euroon.
Päivystyskäynti nousee 22,10 eurosta 28,70 euroon ja saraalan poliklinikkamaksu 32,10 eurosta 41,70 euroon.
Maksujen korotuslistalta löytyvät hammaslääkärin toimenpiteet, lääkärintodistukset, kuntoutushoidon maksut ja monet muut.

Terveyskeskuslääkärissä käynti kallistuu vuoden alusta nykyisestä 16,10 eurosta 20,90 euroon. Terveydenhoidon asiakasmaksut kallistuvat kautta linjan 30 %. Hallituksen säästötoimet käyvät kansan terveyden päälle.

Terveyskeskuslääkärissä käynti kallistuu vuoden alusta nykyisestä 16,10 eurosta 20,90 euroon. Terveydenhoidon asiakasmaksut kallistuvat kautta linjan 30 %. Hallituksen säästötoimet käyvät kansan terveyden päälle.

Terveyskeskus

Jo nyt monet vähävaraiset joutuvat miettimään syövätkö vai käyttävätkö rahansa terveyspalveluihin.

Maksujen korotukset voivat johtaa lääkärissä käynnin lykkäämiseen tai sinnittelyyn vaivansa kanssa ilman hoitoa. Sitten kun on pakko mennä lääkäriin tai viedään, niin hoito voi tulla terveydenhuollolle huomattavasti kalliimaksi. Se syö säästöjä.

Maksukorotukset saattavat näkyä myös toimeentulomenojen kasvuna.

Kun asiakasmaksujen korotuksen lisäksi lääkekorvauksia leikataan on sairastaminen tulevana vuonna huomattavasti kalliimpaa.

Terveydenhuollon asiakasmaksujen korotusta vastustavaa adressia kerätään mm. netissä osoitteessa: http://www.adressit.com/sote_-_asiakasmaksujen_korotus_p_e_r_u_t_t_a_v_a

Valitettavasti sairastapauksia tulee, pelkällä hyvän terveyden toivovotuksilla ei valitettavasti pärjätä.

Vastaa