Vantaan Rauhanpuolustajilla kummi-ilta

Vantaan Rauhanpuolustajille kerrottiin palestiinalaisen kummitytön Leen Hosrin terveisiä.

Vantaan Rauhanpuolustajilla on “kummirinki”, jonka jäsenet säännöllisillä lahjoituksilla keräävät varat palestiinalaisen kummityttönsä koulutuksen kuluihin. Leen Hosri on kymmenvuotias Gazan pakolaisleirissä asuva iloinen tyttö. Hän ei menestynyt normaali koulussa vaan tarvitsee erityisopetusta ja Vantaan Rauhanpuolustajien kummirinki on ottanut huolekseen turvata taloudellisesti Leenin erikoiskoulun käynti.

Erilaisen avun tarve on suuri palestiinalaisissa pakolaisleireissä. Jos tunnet halua ryhtyä auttamaan niin jo viiden euron kuukausilahjoituksella voit olla mukana. Ota yhteyttä Vantaan Rauhanpuolustajiin, esim puheenjohtaja Juha Kovaseen sähköposti juha.t.kovanen@netti.fi

Tapaamisessa tutustuttiin avustustoiminnan lisäksi palestiinalaiseen ruokaan. Osa rauhanpuolustajista osallistui palestiinalaisten ruokien valmistamiseen. Sekä opettaja että osa raaka-aineista oli eksoottisia.
Valmistettiin tukevaa arkiruokaa, riisiä ja linssejä, ruokaa jota esimerkiksi pakolaislereissä paljon tarjotaan, kertoi Haitham Hanna, ruokatiimin vetäjä. Tehtiin myös juhlavampaa ruokaa, kanaa, salaattia, ja “dippejä”.

Vantaan Rauhanpuolustajien ja Leenin suhde on kestänyt parisen vuotta. Terveiset ovat olleet hyvin myönteisiä. Leen on edistynyt hyvin nykyisessä koulussaan.
Avustustyötä tehdään yhteistyössä Psykologien sosiaalinen vastuu yhdistyksen kanssa jolla on jatkuva yhteys alueelle.
Marraskuussa järjestön edustajat vierailevat seuraavan kerran palestiinalaisilla pakolaisleireillä ja tuovat tuoreet terveiset tilanteesta.

Vantaan Rauhanpuolustajien palestiinalainen kummityttö Leen Hosri.

Tapaamisessa tutustuttiin avustustoiminnan lisäksi palestiinalaiseen ruokaan. Osa rauhanpuolustajista osallistui palestiinalaisten ruokien valmistamiseen. Sekä opettaja että osa raaka-aineista oli eksoottisia.
Valmistettiin tukevaa arkiruokaa, riisiä ja linssejä, ruokaa jota esimerkiksi pakolaislereissä paljon tarjotaan, kertoi Haitham Hanna, ruokatiimin vetäjä. Tehtiin myös juhlavampaa ruokaa, kanaa, salaattia, ja “dippejä”.

Vantaan Rauhanpuolustajien kummitapaamisen ruokakurssin tuotoksia. ennen herkuttelun alkamista.

Vastaa