Vantaan koulut kuntoon, vantaalaispuolueet kokivat vaaliherätyksen

Kunnallisvaalit lähestyvät ja äänestäjille tarvitaan vaalitäkyjä.
Yhdeksi vaalilupaukseksi näyttää nousevan koulutilanne, jos Helsingin Sanomien juttuun 12.1.2017 on uskominen.

Mielenkiintoista asiassa on se, että samat puolueet ovat olleet vallassa Vantaalla vuoden 2012 kunnallisvaalien jälkeen. Kuluvalla valtuustokaudella kouluista ja koulutuksesta on keskusteltu Vantaalla paljon. Eikä vain keskusteltu, vaan vantaalaiset ovat olleet napit vastakkain valtuuston pääpuolueiden sosdemien ja kokoomuksen ja sen apupuolueiden kanssa. Koulukysymysten ympärillä on kiehunut koko kuluvan valtuustokauden.

Erimielisyyttä on ollut mm. koulujen lakkauttamisista. Hevoshaan ja Tuomelan koulut päätetttiin lakkauttaa. Tämä sai oppilaiden vanhemmat järjestämään laajaa vastarintaa hankkeelle. Oli mahtavia tilaisuuksia ja mielenosoituksia, mutta asukkaiden mielipide ei painanut.

Nämäkin tulevat koululaiset haluaisivat käydä Tuomelan koulua

Nämäkin mielenosoittajat haluaisivat käydä Tuomelan koulua

Tuomelan koulu pelastui alueen muiden koulujen homeongelmien vuoksi toistaiseksi. Sitä käytetään nyt osittain väistötilana ja joitakin alkuperäisiä luokkia on vielä opetuksessa.

Hevoshaan koulun kohtalo Hakunilassa sinetöitiin lopullisesti elokuun 2016 valtuuston kokouksessa äänestyksen jälkeen demareiden ja kokoomuksen äänin.

Vantaan väestö on voimakkaassa nousussa vilkkaan rakentamisen johdosta, kuluvana vuonna sekä lähivuosina valmistuu yli 3 000 uutta asuntoa, eli väkimäärä kasvaa yli viidellä tuhannella vuosittain. Eräänä perusteluna koulujen lakkauttamisessa oli lasten väheneminen. Tästäkin huomaa kuinka hataralla pohjalla koulujen lakkauttajien perustelut olivat.
Vantaan talous- ja velkaohjelman (leikkausten) jääräpäinen ulottaminen kaikkialle hallintoon on aiheuttanut ja aiheuttaa lisää harmaita hiuksia vantaalaisille.

Sosiaalisessa mediassa käydään parhaillaankin kuumaa keskustelua Vantaan koulujen opetuksesta.
Kiehunta on melkoista, joka kielii siitä, että asiat eivät ole silläkään sektorilla kunnossa.

Kuntoon saattamista tosiaan tarvitaan, mutta voiko remontin jättää romuttajien käsiin? Eikö olisi parempi äänestää tulevissa kunnallisvaaleissa huhtikuussa uusia voimia kunnostustöihin.

Hevoshaan ja Tuomelan koulujen puolustajat järjestivät mahtavan mieleosoituskulkueen Tikkurilassa syksyllä 2013 osana koulukamppailua. Aukkaiden mielipiteet jyrättiin tylysti kokoomuksen ja sosialidemokraattien pyhän allianssin voimalla.

Hevoshaan ja Tuomelan koulujen puolustajat järjestivät mahtavan mieleosoituskulkueen Tikkurilassa syksyllä 2013 osana koulukamppailua. Asukkaiden mielipiteet jyrättiin tylysti kokoomuksen ja sosialidemokraattien pyhän allianssin voimalla.

Vastaa