Tapani Mäkistä epäillään lahjontasotkusta

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkistä (kok) epäillään ystävänsä suosimisesta Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajan valinnassa. Liikemies Tommi Valtonen valittiin poikkeuksellisesti energiayhtiön johtoon kaupungin kokoomuslaisen  ykköspoliitikon sanelemalla päätöksellä. Valtonen teki Mäkiselle tuhansien eurojen arvosta “talkootyötä” rakentaessaan saunan kaupunginhallituksen puheenjohtajalle. Vantaan Energian tulevan hallituksen puheenjohtajan valinnasta kertoi tänään ensimmäisenä MTV Uutisten tutkiva ryhmä.

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen tiedotti asiasta tänään.

“Uskon puheenjohtaja Tapani Mäkisen antavan Vantaan kaupunginhallitukselle selvityksen toimistaan näissä mediassa esillä olleissa asioissa”, kaupunginjohtaja Kari Nenonen kommentoi.

Mäkinen on Vantaan kokoomusjohtaja ja kansanedustaja.

Kokoomuksen Tapani Mäkinen on taas myllytyksessä, tällä kertaa hyvä veli epäilyjen takia.

Vantaan kaupunki ostaa Valtosen yritykseltä vuosittain sadoilla tuhansilla euroilla palveluksia ja nyt on vahva epäily sen suhteen, että kysymys olisi niin sanotusti ”vastavuoroisuudesta”.

Tapani Mäkinen kiistää roolinsa Energiayhtiön johtajan valinnassa. Kokoomusryhmä päätti keskuudessaan energiayhtiön hallituksen puheenjohtajasta yksimielisesti, mutta muiden paikallisten kokoomusvaikuttajien mukaan Mäkinen saneli päätöksen. (asva)

 

Vastaa