Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri Timo Virtala Vantaan Rauhanklubissa

Maanantain 25.11. rauhanklubin aiheena oli: Kristillinen rauhanliike ja sosiaalinen vastuu.
Alustavan puheenvuoron käytti Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri Timo Virtala, väkivallattoman vastarinnan kannattaja ja asiantuntija.

Timo Virtala toi terveiset juuri pidetystä Aseettoman rauhanturvaamisen mahdollisuudet- seminaarista.

Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri Timo Virtala Vantaan Rauhanklubin alustajana 25.11.2013.

Alustuksessaan Timo Virtala kertoi useita esimerkkejä väkivallattomalla vastarinnalla saavutetuista voitoista. Tosin väkivallattomaan vastarintaan asettuneet ovat myös kärsineet asenteestaan jotkut jopa menettäneet henkensä.
Väkivallattomalla vastarinnalla on saavutettu monia hienoja voittoja, se tuli selväksi.
Orjuuden poistamiseen, moniin sodanaikaisiin, ihmishenkiä säästäneisiin, tapahtumiin ja rakenteellisen väkivallan (esim. rotuerottelu) poistamiseen on väkivallattomalla vastarinnalla ollut merkittävä rooli.
Illan teemaan liittyneen kristillisyyden alustaja liitti väkivallattomuuteen siiteeraten mm. Raamatun vuorisaarnaa.
Väkivallan lisääntymistä viihteessä ja esimerkiksi urheilussa Timo Virtala piti huolestuttavana kehityssuuntana. Väkivallan sijaan hän peräänkuulutti hyviä tekoja. Maailma on juuri niin hyvä kuin me kaikki siitä yhdessä teemme, siinä pyrkimyksessä kysytään jokaiselta sosiaalista vastuuta.

Vastaa