Kaupunginhallitus uskollinen leikkauslinjalle

 

Vantaan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 4.11. pitämässään kokouksessa kaupunginjohtaja Kari Nenosen pohjaesitystä kaupungin ensi vuoden tulo- ja menoarvioksi. Pohjaesitykseen oli tullut valtuutetuilta yhteensä 220 muutosesitystä. Mikään muutosesitys – jos se olisi tarkoittanut pohjaesitykseen kirjattujen rahasummien muutoksia – ei mennyt läpi. Siten kaupunginvaltuusto saa hyväksyttäväkseen Nenosen laatiman budjettiesityksen joka noudattaa tarkalleen niitä rajoja, jotka kaupunginvaltuusto hyväksyi ottaessaan viime vuonna lähes yksimielisesti käyttöön käytännössä kaikkea kaupungin – valtuustonkin – päätöksentekoa sitovan Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelman (TVO).

Näkyvimmän vastarinnan aikaansaaneet Tuomelan ja Hevoshaan koulujen lakkauttamiset toteutetaan alkuperäisen aikataulun mukaan. Valtuuston ryhmistä vihreät, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset esittivät asian laittamista uudelleen valmisteluun, mutta tässä niin kuin muissakin äänestyksissä kaupunginhallituksen porvaririntaman (kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit) ja sosialidemokraattien yhteisrintama pysyi tiukasti aikaisemmin, vuonna 2012 TVO-päätöksen myötä valitsemallaan linjalla.

Tuo talous- ja velkaohjelma (TVO) sitoo – kuten sitä kesällä 2012 käsiteltäessä korostettiin – kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä vuoteen 2016 asti. (asva.fi)

 

Vastaa