Tikkurilan maalaismarkkinolla tunkua ja tunnelmaa, asiaa ja rihkamaa

Tikkurilan maalaismarkkinoita vietettiin 5.-6.10.2013 kohtuullisen sään vallitessa.
Tästä huolimatta Vantaan Torikauppiasyhdistyksen edusta Ari Uotila arvio että, vuoden 2013 markkinoilla jäädään hiukan aikaisemmista kävijämääristä. Arvio vuoden 2013 yleisömäärästä on noin 80 000 kävijää.

Markkinat levittäytyivät koko Tikkurilan ydinalueelle. Torin lisäksi käytössä olivat lähikadut ja tietysti Tikkuraitti.
Myytävänä oli tavaraa laidasta laitaan. Oli syksyn satoa, itse tehtyjä tuotteita ja valitettavasti myös paljon ulkomaista halpatuonti turhaketta.
Eräskin markkinakävijä arvosteli juuri markkinoiden muuttumista maalaismarkkinoista, siis lähinnä maatalouden tuotteiden myymimisestä, kaikenlaisen rihkaman myyntiin.

Poliittiset puolueet olivat mukana markkinoilla kokoomuksesta kommunisteihin. Hätäisemmillä oli jo kiire esitellä ensi kesän eorovaalien ehdokkaita.

Politiikka oli vahvasti mukana Tikkurilan maalaismarkkinoilla. Telttoja löytyi läpi poliittisen kartan kokoomuksesta kommunisteihin. Syksyisiä maalaistuotteita ei poliittisten puolueiden tarjonnasta juuri löytynyt. Onneksi RKP tavoilleen uskollisena jakoi teltallaan omenoita.

Hevoshaan koulun lakkauttamista vastustavat oppilaiden vanhemmat olivat lähteneet markkinoille hankkimaan tukea koulunsa säilyttämiseksi. Koulun säilyttämistä puoltavaan adressiin kerättiin markkinoilla noin 2 000 allekirjoitusta.
Ymmärrystä koulujen, Hevoshaan ja Tuomelan, lakkauttamiselle ei markkinayleisöltä löytynyt. Olisiko poliikoilla uudelleenarvioimisen paikka ja muuttaa koulutoimen ehdotuksia. Ehdotuksia jotka perustuvat koulujen puolustajien osoittamina osin virheellisiin laskelmiin ja tulevaisuuden arvioihin.

Vantaan Hakunilassa sijaitsevan Hevoshaan koulun lakkautusta vastustavat oppialiden vanhemmat olivat Tikkurilan maalaismarkkinoilla keräämässä koulun säilyttämistä puoltavaan adressiin nimiä. Tukea tulikin markkinoilta mahtavasti, yli kaksituhatta markkinakävijää allekirjoitti edressin.

Vastaa