Toimeentulohakemusten ja päätösten käsittelyajat lyhentyneet Vantaalla

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui ylimääräiseen kokoukseen 28.6. kuulemaan toimeentulohakemusten ja päätösten nykytilannetta.
Lautakunnata sai kuulla, että tilanne on parantunut huomattavasti.
Lähes kaikissa toimipisteissä hakemukset pystytään käsittelemään ajoissa. Noin 95 % hakemuksista käsitellään lain säätämässä ajassa alle seisemässä päivässä. Useissa työpisteissä merkittävä osa hakemuksesta käsitellään kahdessa kolmessa päivässä.
Sosiaaliviraston palvelupäällikkö Virve Flinkkilä arvio, että lakisääteiseen tilanteeseen kaikilta osin päästään heinäkuun loppuun mennessä.

Toimeentulohakemusten käsittelyajat lyhentyneet Vantaalla. Lain määräämässä viikon määräajassa käsitellään jo lähes kaikki hakemukset.

Vantaan selvinnee uhkasakosta.
Toimeentulohakemusten käsittelyn laiton tila johti siihen, että Aluehallintovirasto määräsi Vantaalle useiden satojen tuhansien uhkasakon laittomasta tilanteesta. Vantaan on raportoitava tilanteestaan heinäkuun lopussa Aluehallintovirastolle. Nyt näyttääkin siltä, että Vantaa selviää ilman sakkoja.

Esimerkki onnettomasta ja typerästä päätöksenteosta.
Päätökset toimeentulohakemusten ympärillä on ollut todellista hölmöläisten hommaa. Henkilökuntaa vähennettiin toimeentulohakemusten käsittelystä vaikka tiedettiin, että se johtaa laittomaan tilanteeseen. Tilanteen saattamiseksi takaisin lailliselle tasolle peruutetut palkkaukset oli palautettava. Monet ihmiset joutuivat jo kärsimään tästä “säästämisestä”.
Lisäksi Vantaa sai melkoisen klommon maineeseensa vähempiosaisten välinpitämättömästä kohtelusta.

Ruoka-avun lopettaminen Koivukylässä ja toimeentulohakemusten hidas käsittely näkyi Hurstin leipäjonossa lisääntyneinä avuntarvitsijoina. Vahti ry:n kahvilatoiminta Tikkurilan Minttukirkolla yrittää paikata tilannetta.

Vastaa