Vantaalaiset huolissaan leikkauksista

Tikkurilan lukion auditoriossa 3.9.2012 Vantaan kaupungin järjestämä tiedotustilaisuus kaupungin talouden tasapainottamis- ja velkaohjelmasta veti salin täyteen kuulijoita. Yleisö sai osallistua ja esittää kysymyksiä minuutin pituisina puheenvuoroina. Useimmat puheenvuoron käyttäjät olivat huolissaan tasapainottamis- ja velkaohjelmaan sisältyvistä leikkauksista. Ohjelmaa kuvaisikin paremmin nimi: Vantaan leikkausohjelma. Puheenvuoroissa varoiteltiin mm. ennaltaehkäisevien menojen leikkauksien johtavan myöhemmin vielä suurempiin menoihin. Monet palvelusupistukset siirtävät asiakkaat toisten palveluiden käyttäjiksi eikä todellista säästöä synny. Kehä kolmosen ja Kehäradan raskaat investointikustannukset maksatetaan syyttömillä, vanhuksilla, lapsilla ja jopa vammaisilla. Onneksi korkotaso on nyt alhainen, totesi eräs puhuja, eikä isokaan velka ole tällä hetkellä taloudellisesti raskasta.

Kaiken kaikkiaan tilaisuudesta jäi se kuva, että kaupungin johto on päättänyt toteuttaa rankan leikkausohjelmansa eikä suunnitelmiin ole puuttumista.

Velkaohjelmasta erillisenä on jo päätetty lopettaa omaishoidon tuki kahdessa alimmassa maksuluokassa. Esimerkiksi Vantaan vammaisneuvosto on vastustanut omaishoidon tuen lakkautuksia ja vaatii päätöksen purkamista.

Tuvan täysi yleisö kaupungin infotilaisuudessa 3.9.2012 Tikkurilan lukiossa, kuulemassa Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelman selostusta.

Vastaa