Vantaan ilmoitustaulut kuntoon

Jiri Mäntysalo ja kohennusta kaipaava vantaalainen ilmoitustaulu.

SKP:n Korson osasto kannustaa vantaalaisia ja Vantaalla vierailevia allekirjoittamaan kuntalaisaloitteen Vantaan ilmoitustaulujen kunnon kohentamisesta, jonka osaston puheenjohtaja Jiri Mäntysalo on käynnistänyt.

Vanhoja ja heikkokuntoisia ilmoitustauluja näkee myös Korsossa. Ilmoitustaulut on kuitenkin merkityksellisiä juurikin paikalliseen mainostamiseen. Se on edullisempi vaihtoehto tehdä tilaisuuksia ja paikallisia tapahtumia tunnetuksi. Lehtien ilmoitushinnat ovat niin kalliita, että niiden käyttö jää taloudellisista syistä mahdottomaksi useille tapahtumajärjestäjille ja yhdistyksille.

Eri puolilla kaupunkia olevilla ilmoitustauluilla on edelleen tärkeä asema erilaisten tapahtumien ja tiedotteiden näkyvyyden tarjoamisessa, vaikka ilmoittelulle onkin paikkoja myös verkossa ja somessa. Ilmoitustaulut viestivät kaduilla kulkeville ihmisille asioista sekä niiden ilmoituksia jäädään usein myös lukemaan tarkemmin, mikäli ilmoitustaulu näyttää siltä, että siinä on kiinnostavaa luettavaa.

Keväällä 2021 Vantaalla tuunattiin asukkaiden toimesta yhteensä 30 ilmoitustaulua, joka oli hieno asia. Hyväkuntoisista, hoidetuista ja siisteistä ilmoitustauluista on iloa kaikille. Kaupungissamme on kuitenkin yhä runsaasti ilmoitustauluja, joiden kunnon tila ei ole kehuttava.

Monet ilmoitustauluista ovat vanhoja ja huonokuntoisia sekä ne ovat täynnä vanhentuneita ilmoituksia ja niittejä, joilla ilmoituksia on kiinnitetty. Tällaisille tauluille uusien ilmoitusten kiinnittäminen saattaa olla hankalaa eikä täynnä vanhentuneita ilmoituksia oleva ilmoitustaulu useinkaan houkuttele ihmisiä pysähtymään taulun äärelle ja tutkimaan sitä, vaikka siinä olisi uusiakin ilmoituksia.

Juuri nyt allekirjoitettavaksi on julkaistu SKP:n Korson osaston puheenjohtajan Jiri Mäntysalon laatima kuntalaisaloite, jossa esitetään, että Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimiala lisää aktiivisuutta ilmoitustaulujen ylläpidossa, käy säännöllisesti poistamassa vanhentuneita ilmoituksia sekä pohtii uusien ilmoitustaulun hankkimisen tullessa ajankohtaiseksi sellaisia tauluja ja ilmoitusten kiinnitystapoja, jotka eivät kuluttaisi ja täyttäisi tauluja yhtä paljon kuin niitit. Allekirjoita aloite täällä!

Kuntalaisaloitteessa mainitaan myös, että niin ikään ilmoitustaulujen käytöstä olisi aihetta tehdä ohje, joka kiinnitetään jokaiseen ilmoitustauluun. Ohjeessa voidaan määritellä esim. kuinka paljon ennen tilaisuutta mainoksen voi kiinnittää. Voitaisiin myös harkita ilmoitustaulujen mainostilan jakamista vantaalaisten ilmoitusten ja muun maan ilmoitusten osioihin, jotta paikalliset tapahtumat ja tiedotteet korostuvat valtakunnallisista tai muun maan ilmoituksista.