160 vuotta raideliikennettä Vantaalla

Tikkurilan asema ja junaliikenteen aloittaminen täytti 160 vuotta. Helsinki-Hämeenlinna rautatie otettiin käyttöön vuoden 1862 alussa. Tikkurilan asemarakennus on säilynyt läpi vuosikymmenten. Asema toimii nykyään Vantaan museona. Tikkurilaan on aikojen kuluessa rakennettu parikin asemaa nykyisen museona toimivan rakennuksen jälkeen. Nykyisessä asemarakennus Dixissä on rautateiden palveluiden lisäksi runsaasti kaupallisia palveluita ja toimistotiloja. Nykyinen asemakompleksi on Suomen toiseksi vilkkain rautatiesema.

Tikkurilan asema täytti 160 vuotta. Vanha asemarakennus on säilyttänyt kuosinsa vuosikymmenten läpi, palvellen nykyään Vantaan museona.
Vantaan museossa, Tikkurilan vanhalla asemalla, on näyttely 160 vuotiaasta asemasta ja rautatieliikenteestä.

Raideliikenteen seuraava harppaus

Junaliikenne on sitten sen aloittamisen kehittynyt valtavasti. Seuraava merkittävä raideliikenteen harppaus on raitiotien saaminen Vantaalle. Suunnittella on Vantaan ratikan ensimmäinen reitti Mellunmäestä Hakunilan ja Tikkurilan kautta lentoasemalle. Ratikan suunnittelu on käynnissä ja rakennuspäätös on tarkoitus tehdä vuonna 2023. Muutamissa valtuustoryhmissä on voimakasta ratikan vastustamista. Raitiotiet ovat vankkaa, pikäkestoista lähiliikennettä, toivottavasti hanke saadaan rakennettua.

Ratikan mainos Tikkurilan torilla tammikuussa 2021.