Sota kyllä, rauha ei

Itsenäisyyspäivän “juhlallisuuksiin” kuulu sotilasparaati. Tänä vuonna sapeleita kalistellaan päämajakaupunki Mikkelissä. Ja rahaa löytyy.


Samanaikaisesti hallitus esittä suomalaisten rauhanjärjestöjen avustusten leikkaamista 400 000 eurosta 300 000 euroon.
On irvokasta panna rauhanjärjestöt ase-esittelyjen maksajiksi.
Leikkaus on jo Sipilän hallituksen toinen, ensimmäisessä budjetissaan Sipilän hallitus leikkasi rauhanjärjestöjen määrähan 500 000 eurosta 400 000 euroon.

Suomessa toimii parikymmentä rauhanjärjestöä jotka jakavat rauhanjärjestöille myönnettävän valtionavun. Tuki on jo niin olematon, ettei siinä ole leikkaamisen varaa. Niukoista varoista huolimatta järjestöt ovat saaneet paljon aikaiseksi. Kiitos siitä järjestöissä toimiville vapaaehtoisille ja jäsenille.

Vastaiskuksi (sotilaallisin termein) tulisi nyt jokaisen joka ei vielä ole jäsen, liittyä johonkin rauhanjärjestöön. Tällä tavoin jäsenmaksuillaan kaventaa hallituksen leikkausta, kunnes hallitus saadaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen vaihdettua.