Vantaalaiset vammaisaktiivit iloitsevat EI MYYTÄVÄNÄ kansalaisaloitteen menestyksestä

Kansalaisaloite eduskuntaan

Kansalaisaloite vammaisten välttämättömien palveluiden kilpailuttamisen kieltämiseksi on jo kerännyt yli 65 000 allekirjoittajaa 9.11. mennessä. Allekirjoitusaika jatkuu 12.12. asti. Parempi mitä enemmän allekirjoituksia kertyy, painoarvo kasvaa eduskuntakäsittelyä ajatellen.
Jos et ole vielä allekirjoittanut kansalaisaloitetta tee se esim. netissä http://www.eimyytavana.fi/kansalaisaloite/


Vammaisten palvelujen kilpailutus tuli mahdolliseksi hankintalain hyväksymisen yhteydessä vuonna 2007 johon sisällytettiin myös vammaisten plvelut. Tällainen kilpailutus on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten henkilöiden oikeuksista.

EI MYYTÄVÄNÄ kansalaisaloite vaatii eduskuntaa rajaamaan hankintalain ulkopuolelle vammaisten välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvät palvelut asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä.

Vantaa lähdössä mukaan kilpailutukseen
Vantaan terveys- ja sosiaalilautakunta on tehnyt päätöksen mm. vammaisten asumispalvelujen kilpailuttamisesta vuoden 2017 aikana.

Vantaalais aktiivit kehottavat loppukiriin

Vantaalaiset vammaisaktiivit Vasemmistoliiton vammaispoliittisen työryhmän puheenjohtaja Elina Nykyri ja Helsingin seudun sairaus- ja tapaturmainvaliidit ry:n puheenjohtaja Juha Kovanen ovat luonnollisesti tyytyväisiä kansalaisaloitteen menestykseen. Molemmat korostavat, että loppuun asti on kerättävä nimiä täysillä kansalaisaloitteeseen. Ja vaikuttamista eduskuntaryhmiin tulee jatkaa, jotta vammaisten palvelut saadaan inhimilliselle tolalle. Vammaiset eivät ole nettihuutokauppatavaraa.

Vammaisaktivisti Elina Nykyrin mielestä vammaiset eivät ole kaupan.

Helsingin seudun sairaus- ja tapaturmainvalidien puheenjohtaja Juha Kovanen korostaa, että perusoikeudet on asetettava markkinoiden edelle.

Vammaisuus voi kohdata ketä hyvänsä
Suomessa vammautuu vuosittain huomattava joukko ihmisiä tapaturmissa ja eri sairauksien johdosta. Kannattaa muistaa, että vammaisuus saattaa kohdata ketä hyvänsä, koska tahansa.

Vastaa