Markantalo boikottiin

Kone- ja eloktroniikkaketju Markantalossa on syntynyt konflikti luottamusmiehen irtisanomisesta.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on Kaupan Liiton kanssa käymiensä neuvotteluiden kariuduttua vienyt irtisanomisen työtuomioistuimeen. Torstaina 12.2.09 järjestettiin Markantalon toimipisteissä mielenilmauksia luottamusmiehen tyäsuhteen palauttamiseksi. Liikealan työntekijät kehottavat myös asiakkaita tukemaan taistelua boikotoimalla Markantaloa, kunnes Markantalo palauttaa luottamusmiehen työsuhteen ja sallii vapaan ammattiyhdistystoiminnan yrityksessään.

Boikotti purkuun

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Markantalo pääsivät 19.2.09 neuvotteluratkaisuun pääluottamusmiehen irtisanomiskiistassa. Luottamusmiehen työsuhdetta ei palautettu vaan asia hoidettiin rahalla. Luottamusmiehelle maksettua korvausta osapuolet eivät kerro. Ratkaisu vaikuttaa epäilyttävältä, Markantalohan ei antanut luottamusmiehelle lupaa osallistua liittonsa kurssille vedoten liikkeen huonoon tilanteeseen. Nyt rahaa kuitenkin löytyi.

Toteutuivatko työntekijöiden vaatimukset? Paraniko ammattiyhdistystoiminnan tila Markantalossa?

Mielenosoittajia Markantalon Vantaan toimipaikalla 12.2.2009.

Vastaa