Tuomelan koulukiista uuteen vaiheeseen

Kansalaisaloite valtuustolle.

Alueen asukkaat ovat taistelleet lastensa koulun olemassaolosta jo usean vuoden ajan.

Viimeisin veto oli kansalaisaloitteen kerääminen Tuomelan koulun puolesta. Viiden tuhannen nimen aloite luovutettiin Vantaan valtuustoryhmien edustajille tänään.

Vantaan suuret puolueet, sosialidemokraatit ja kokoomus esittivät luovutustilaisuudessa poliittista jargonia, uskaltamatta ottaa kantaa itse asiaan.

Perussuomalaiset, vihreät ja vasemmistoliitto ilmoittivat olevansa asukkaiden kanssa samaa mieltä ja puolustavansa Tuomelan koulua myös tulevissa käsittelyissä.

Kansalaisaloite on käsiteltävä kuuden kuukauden kuluessa sen vastaanotosta.

Tuomelan koulun puolustajat luovuttamassa kansalaisaliotetta Vantaan valtuustoryhmien edustajille 7.3.2016.

Tuomelan koulun puolustajat luovuttamassa kansalaisaliotetta Vantaan valtuustoryhmien edustajille 7.3.2016.

Kaikki valtuustoryhmät kiittelivät kilvan kansalaisaloitteen kerääjiä aktiivisesta toiminnasta. Nähtäväksi jää loppuuko kuntademokratia jälleen kerran kauniisiin kiitoksiin vai otetaanko asukkaiden mielipide oikeasti huomioon.

Länsi-Vantaan koulujen sisäilmatilanne on jatkuvasti huonontunut ja erilaisia tutkimuksia tilanteesta on käynnissä. Tuomelan koulussa ei sisäilmaongelmia ole havaittu.

Kuva syksyltä 2013 jolloin kamppailu Tuomelan koulun puolesta alkoi jo saada kansaa liikkeelle. Ja liike jatkuu, voittoon asti.

Kuva syksyltä 2013 jolloin kamppailu Tuomelan koulun puolesta alkoi jo saada kansaa liikkeelle. Ja liike jatkuu, toivottavasti voittoon asti.

Vastaa