Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta ei lähtenyt 30 %:n maksujen korotuksiin

Kokoomuslaisen apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salmisen esitys terveydenhuollon 30 % maksujen korotuksista ei mennyt läpi lautakunnassa.

Lautakunta hyväksyi maksuihin vain indeksikorotukset. Maksuja tarkistetaan kahden vuoden välein ja korotetaan (yleensä) elinkustannusindeksin nousun verran. Tällä kerralla indeksikorotus oli 1,74 %.
Valtio antoi kunnille mahdollisuuden korottaa maksuja noin 30 %. Maksuja on korotettu monissa kunnissa sallittu kokonaismäärä.
Näyttää siltä, että pääkaupunkiseudun isot kunnat eivät korota maksuja indeksiä enempää.

Maksuista yleisin terveyskeskuslääkärillä käynnin maksu nousee nykyisestä 16,10 eurosta 16,40 euroon.
Uudet maksut tulevat voimaan 1.2.2016 alkaen.

Ainoa maksu jossa koko korotusmahdollisuus Vantaalla otetaan käyttön on ilman hyväksyttävää syytä käyttämättä jätetty lääkärin vastaanottoaika. Sen maksu nousee nykyisestä 39,60 eurosta 51,40 euroon.

Maanantaina 18.1. äänestettiin Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa terveydenhuollon palvelumaksuista. Kokoomuksen korotuslinja kärsi tappion.

Maanantaina 18.1. äänestettiin Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa terveydenhuollon palvelumaksuista. Kokoomuksen korotuslinja kärsi tappion.

Korotuksista äänestettiin

Korotukset eivät menneet läpi ilman äänestystä. 11 jäsentä kannatti vain indeksin mukaista korotusta, 5 jäsentä kannatti kokoomuslaisen apulaiskaupunginjohtajan 30 %:n korotusta ja 1 jäsen äänesti tyhjää.
Roiman korotuksen kannalla olleet 5 lautakunnan jäsentä olivat kokoomuksen ja rkp:n edustajat, indeksikorotuksen mukaisen korotuksen takana olivat sosdem, perussuomalaiset ja vihreät edustajat ja tyhjää äänesti Antero Eerola vas. Eerolan oma esitys oli, että maksuja ei koroteta lainkaan.

Asukkaidenvantaa.fi ennusti aiemmin, että Vantaa tulee hyväksymään huippukorotukset. Onneksi olimme tässä asiassa väärässä.
Vantaan palvelutuotannossa tulee kuitenkin tapahtumaan heikennyksiä meneillään olevana budjettikautena. Vantaan väkiluku lisääntyy voimakkaasti, mutta palvelutuotannon voimavaroja ei lisätty väestön lisääntymistä vastaavasti. Tämä heijastuu kuntalaisten palveluun heikentävästi.

Vastaa