Asukkaiden yhteistyöllä uudenlainen asema Myyrmäkeen

Myyrmäen asema on remontoitu osana Kehäratahanketta. Asukkaiden mukanaolo synnytti viihtyisän ja taiteellisen tilan.

Uuden aseman avajaisia vietetään 20.3. klo 13 alkaen.

Aseman sisätilat on remontoitu ja sisäseinille on toteutettu Suomen suurin julkiseen rakennukseen tehty katutaidemuraali. Asemalle tulee julkinen piano, jota kuka tahansa voi soittaa. Aseman viihtyvyyttä lisää myös uusi monipuolinen kahvila sekä laitureille vievät liukuportaat

Myyrmäen remontoidun aseman portaikko.

Myyrmäen remontoidun aseman portaikko.

Asukkaiden mukanaolo loi jotain uutta
Aseman kehittämisen on mahdollistanut Myyrmäki-liikkeen aktiivinen ote. Myyrmäki-liike järjesti syksyllä 2012 ensimmäisen asukasfoorumin, jossa ideoitiin aseman tulevaisuutta ja ilmettä. Lisäksi järjestettiin asukkaille suunnattuja avoimia työpajoja, jossa remonttia ideoitiin yhteisesti.

Uudistetulle asemalle uutta toimintaa
Uudistuneen aseman tiloja voidaan hyödyntää niin pienimuotoisiin asukastilaisuuksiin, konsertteihin kuin näyttelyihin. Urbaani tila sopii myös elokuvien ja muotikuvausten kuvauspaikaksi. Aseman on tarkoitus olla ihmisten kohtaamispaikka. Kahvilayrittäjä on lupautunut toimimaan epävirallisena ”asemapäällikkönä”, jolloin yhteisöllisyyden merkitys korostuu.

Vastaa