Mustalaisten holokausti

MIRANDA – mustalaisten holokausti. Kuka pelkää valkolaista?

Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 1.10. klo 17.00 Tikkurilan kirjastossa, Lummetie 4, Vantaa.

 

Näyttelyn avaa Vantaan kaupungin valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman ja

esittelypuheen pitää kulttuurineuvos Veijo Baltzar, Drom ry.

Avajaisten livemusiikista vastaa uuden mustalaismusiikinyhtye “Drom”.

 

Miranda - mustalaisten holokausti -näyttely Tikkurilan kirjastossaMiranda – mustalaisten holokausti -näyttely Vantaan pääkirjastossa Tikkurilassa.

Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry:n tuottama näyttely Miranda – mustalaisten holokausti. Kuka pelkää valkolaista? esittelee niin eurooppalaista lähihistoriaa romanien näkökulmasta kuin mustalaisten elinvoimaista kulttuuria ja nykyolosuhteita. Näyttelyn symbolina ja punaisena lankana toimii tositarina Mirandasta, slovakialaisen romaniperheen tyttärestä, joka joutui perheineen keskitysleirille.

 

Näyttely kertoo sivistyneestä maailmasta, joka ei tiennyt, nähnyt eikä kuullut, mitä tapahtui, mutta kuitenkin sääti lakeja ja loi sääntöjä, jotka johtivat mustalaiset toisessa maailmansodassa keskitysleireihin ja kaasukammioihin. Näyttely kiertää Suomea kolmatta vuotta ja oli viimeksi esillä Suomen kansallismuseossa.

Vantaan kulttuuripalvelut

Vastaa