Venäläisvastaisuutta Vantaan maisemassa

Hakunilassa Kehä III:n Helsinkiin johtavalla rampilla on liikennemerkkien seuraksi pystytetty mainostaulu: Ryssä mun leipääni syö.

Venäläisvastaisuuden lietsominen innostaa, kuten kuvan tienvarsikyltistä näkyy.

Venäläisvastaisuuden lietsominen tarttuu suomalaisiin kuin täi tervaan. Kannattaisi ehkä hiukan miettiä, ettei tulisi ammuttua omaan polveen.

Monilta venäläisvihaavilta tuntuu jääneen huomaamatta, että Neuvostoliito hajosi ja tilalle muodostui Venäjä. Oligarkkien eli paikallisten kapitalistien, entisen Neuvostoliiton omaisuuden ryöstäneiden, hallitsema markkinatalouteen nojaava maa.

Venäläiset työllistävät Suomessa erilaisten palveluiden käyttäjinä tuhansia työntekijöitä. Suomalais-Venäläisten suhteiden vahingoittaminen voi pahimmillaan viedä leivän monilta suomalaisilta. Ovatko työttömät tervetulleita parjaajien ruokapöytiin?

Venäjä on naapurimme ja hyvät naapuruussuhteet ovat Suomelle iso mahdollisuus, kuten olemme voineet huomata.

Tosin Yuo Tube video johon kyltissä ilmeisesti viitataan kertoo erään rakennustyömaan henkilösuhteista. Työmaan henki luodaan jokaisella työmaalla ja siihen voivat vaikuttaa siellä työskentelevät suomalaiset ja muun maanlaiset yhdessä.

Vastaa