Earth Hour, ei näkynyt vantaalaisten sähkön kulutuksessa

Lauantaina 23.3. vietettiin jälleen kansainvälistä Earth Hour tapahtumaa. Suomeksi Maan Tunniksi nimetyssä ilmastotapahtumassa sammutetaan valot tunniksi klo 20.30-21.30.

Vantaan Energian mukaan kulutuksen muutos Vantaalla oli niin pieni, että sitä on vaikea arvioida

Vantaalaisista julkisyhteisöistä mm. Vantaan seurakunnat ja kauppakeskus Myyrmanni osallistuivat tapahtumaan.
Lisäksi Myyrmäen Paalutorilla järjestettiin Earth Hour tapahtuma.
Paalutorin ympäristön rakennuksista Myyrmannista, Myyrmäkitalosta, Kilterin koulusta ja Myyrmäen terveys- ja sosiaalikeskuksesta sammutettiin valot.

Kansainvälisen Earth Hour tempauksen tunnus. Tempauksessa sammutetaan sähköt tunnin ajaksi, Eiffel tornia Pariisissa on näytetty esimerkkinä. Vantaalla tapahtumaa tehtiin tunnetuksi Myyrmäessä, Paalutorilla.

Tapahtumalla yritetään kiinnittää ihmisten huomiota ilmasto-asioihin ja energian säästöön. Säästämällä energiaa vaikutetaan energiavarojen riittävyyteen ja myöskin saasteiden määrään. Kulutuksen vähentäminen vaatii muitakin toimia kuin ihmisten käyttäytymisen muutosta. Laitteiden ja teollisuusprosessien kehittäminen vähemmän energiaa kuluttaviksi ovat tärkeässä roolissa. Mutta ei pidä väheksyä itse kunkin mahdollisuutta vaikuttaa asiaan.

Myyrmanni oli mukana Earth Hour tapahtumassa 23.3. Lähes kaikki mainosvalot sammutettuina.

Myyrmäen Paalutorin Earth Hour tapahtumassa tulitemput loistivat upeasti kun ympäristön rakennuksista oli tunnin ajaksi sammutettu valot.

Vastaa