Vapaa-ajan lautakunta hylkäsi Vantaan Rauhanpuolustajien toiminta-avustuksen

Vapaa-ajan lautakuntajakoi kokouksessaan avustuksia vantaalaisille järjestöille. Rahaa jaettiin yhteensä 40 000 eur. Hakijoita oli yhteensä 33 kpl. Ilman avustusta jätettiin kolme järjestöä: Rekolan sekakuoro, Vantaan Suzukisoittajat ry ja Vantaan Rauhanpuolustajat.

Vantaan Rauhanpuolustajien hakemus hylättiin harkintaan perustuen, avustuksen käyttötarkoitus epäselvä, totesi lautakunta.

Rauhanpuolustajien hakemuksessa avustuksen käyttötarkoitus oli ilmaistu seuraavasti:” Vantaan Rauhanpuolustajat järjestää Rauhanklubin kuukauden viimeisenä maanantaina, kesäkuukausia lukuun ottamatta, Silkinportissa Tikkurilassa. Tilaisuuksissa käsitellään rauhaan liittyviä aiheita korkeatasoisten alustusten pohjalta. Tilaisuuksien päivämäärät ovat: 28.1.13, 25.2.13, 25.3.13, 29.4.13, 27.5.13, 30.9.13, 28.10.13, 25.11.13, 30.12.13. Avustusta haetaan alustajien matka- ja palkkiokuluihin, pienimuotoisen tarjoilun järjestämiseen tilaisuuksissa, tilaisuuksien mainontaan, lentolehtisten valmistamiseen ja ilmoitteluun paikallisessa lehdessä Vantaan Sanomissa. Ilmaista mainontaa harrastetaan sosiaalisessa mediassa”.

Vantaan Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Juha Kovanen toteaa, että ihmetellä täytyy lautakunnan jäsenten luku- ja ymmärrystaitoa. Jokainen normaali ihminen ymmärtää yllä olevasta luonnehdinnasta mistä on kysymys.
Rauha on normaalin elämisen kannalta välttämätön olotila. On huolestuttavaa, että vapaa-ajan lautakunta ei tue rauhan edistämiseen pyrkivän paikallisen järjestön toimintaa, jatkaa Kovanen.

Vastaa