Maitopurkeilla Vantaan talous kuntoon

Nenosen leikkauslista pistää vantaalaisia halvalla.
Helsingin Sanomat julkaisi 14.6. ennakkotietoja kaupungin talousarviosta 2014.
Hesarin tietojen mukaan palveluiden leikkaukset jatkuvat ja useissa tapauksissa kohdistuvat vammaisiin, vanhuksiin ja lapsiin.

Valtuutetut olkaa hereillä
Talousarvion hyväksymisessä käytetään samaa ovelaa hyväksymistaktiikkaa kuin TVO:n talous- ja velkaohjelman hyväksymisessä. Hyvissä ajoin hyväksytetään kehykset ja varsinaisen talousarvion käsittelyn yhteydessä tullaan sanomaan tehän hyväksyitte tämän jo kesäkuussa. Tähän halpaan ei pidä mennä jälleen. Riittävä liikkumatila on jätettävä.

Vantaan valtuustolla on edessään hikinen urakka vuoden 2014 talousarvion käsittelyssä. Miten valtuutetut pystyvät torjumaan virkamiesjohdon esittämät palveluiden huononnukset.

Maitotölkeistäkö Vantaan pelastus?
Ruokopillin päiväkodissa Jokiniemessä käytetään tyhjät maitopurkit askartelussa. Sehän on oiva tapa opettaa kierrätystä ja selviytymistä yhä kurjistuvassa taloustilanteessa. Kaupunginjohtaja Nenosen pitäisikin pikin miten koota korkean tason maitotölkkityöryhmä keksimään mitä muita säästötoimia vantaalaisten tyhjillä maitotölkeillä voitaisiin saada aikaan. Vantaalaiset varmaan mielellään toimittavat tyhjät maitotölkkinsä kaupungintalolle uusiin innovaatioihin välttyäkseen palveluleikkauksilta.

Vantaa kajoamassa päivähoito-oikeuteen
Erittäin huolestuttavalta kuulostaa Vantaan aie puuttua lasten päivähoito-oikeuteen. Aikooko Vantaa ryhtyä rikkomaan lakia tässäkin asiassa? Toimeentulotuen myöntämisessä mentiin tietoisesti laittomaan tilanteeseen ja nyt pyristellään kuiville uhkasakko niskassa.

Nyt tarvitaan kuntalaisten vastatoimia
Nyt on vantaalaisten herättävä puolustamaan etujaan. Yhteyksiä valtuutettuihin, mielenilmauksia toreille ja turuille. Vapaamatkustajat maksamaan oma osuutensa palvelujen hinnasta.
Budjettikirjan uudelleen tarkasteluuun palvelujen säilyttämiseksi.

Vastaa