Valtapuolueet pelkäävät asukkaita

Kaikki Vantaan valtuustopuolueet vasemmistoliitosta kokoomukseen ovat allekirjoittaneet salassa valmistellun “taloutta tasapainottavan” ns. vantaansopimuksen. Uusliberalistinen ohjelmapaperi sitoo valtuustopuolueet kolmeksivuodeksi ennen kokemattoman suuriin julkisten palveluiden leikkauksiin,yksityistämisiin ja palvelumaksujen korotuksiin.

2.9. julkistettavasta vielä salaisesta sopimuksesta on kunnan asukkaille tihkunut tietoja aluelehdestämme: lähipalvelut tulevat katoamaan lähes kokonaan mm.kahdeksasta terveysasemasta jää vain kolme suurasemaa, sosiaalipalveluita karsitaan ja yksityistetään, palveluhinnat kohoavat ja tulevat osin omarahoitteiseksi, yhteistä omaisuutta myydään keinottelijoille jne. jne.

Kokoomus on ainoana puolueena julkisesti ilmoittanut tavoitteekseen terveyspalveluiden yksityistämisen. Ei ole epäilystä, etteivätkö suuret yksityiset yritykset jo kuolaa huuliaan Vantaalla aukeavia uusia markkinoita ja voittoja odotellessa. Varmaa on, että palvelut tulevat oleellisesti heikkenemään ja kallistumaan.

Tämä kaikki ja paljon muuta on sovittu täysin salassa.

Miten tästä eteenpäin? Mikä olisi vaihtoehtoinen malli ja miten luoda muutosta alkuun pienillä resursseilla? Yle antoi oman vastauksensa, rahaa on jos niin halutaan.

Vantaa-sopimuksen kaltaisiin leikkauksiin ja yksityistämisiin ei tule alistua. Jokaista terveysasemaa ja lähikoulua on puolustettava, vanhuksillamme on oltava oikeus riittävään hoivaan, tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria ei saa jättää heitteille.

Laitetaan päättäjät vastuuseen, tätä ei purematta niellä
Hannu Väisänen/Vantaa

Vastaa