Valtuusto aloitti istuntokauden

Vantaan kaupunginvaltuusto aloitti vuoden 2014 työskentelyn valitsemalla aluksi puheenjohtajiston. Valtuustoa johtaa alkaneella kaudella sama johtajakolmikko, kuin viime vuonnakin.

Antti Lindtman (sd) jatkaa Vantaan valtuuston puheenjohtajana 2014. Varapuheenjohtajina jatkavat kokoomuksen Heikki Heinimäki ja vihreiden Anniina Kostilainen.

 

Alkaneen vuoden tärkeinä valtuuston käsittelyyn tulevina asioina puheenjohtajat pitävät esimerkiksi   kaupunkiin kehitteillä olevaa Elinvoimaohjelmaa.

Kostiainen ennakoi veroprosentista tultavan keskustelemaan, koska palveluiden järjestäminen nykyisellä rahoituspohjalle on vaikeaa.

Metropoli-, kunta- ja sote-uudistuksen puheenjohtajat toteavat varmasti aiheuttavan keskusteluita koska näihin asiakokonaisuuksiin liittyy erilaisia, ristiriitaisiakin näkemyksiä.

 

– Kaupungin tärkein tehtävä on turvata lakisääteiset palvelut, sanoo Lindtman. – Valtuusto on sitoutunut siihen, että kaupunkilaisille turvataan hyvät palvelut.

Vantaahan sai hakemansa suunnatun lisärahoituksen koulujen tukemiseen muun muassa ryhmäkokojen pitämiseksi ennallaan.

– Valtion tarjoamaa lisätukea ongelma-alueiden koulujen opetuksen tason ylläpitämiseksi on todella myös tarkoitus käyttää näiden ongelmien ehkäisyyn, sanoi puheenjohtaja Lindtman.

Valtuusto lupaa myös, että Korson ja Koivukylän alueen työllisyyskokeilua aiotaan jatkaa.

 

Maankäytön uusien linjauksien odotetaan vilkastuttavan asuntojen rakentamista. Ovathan asuntomessut lähentymässä ja valtuustojohto odottaa tämän tuovan mukanaan ”nostetta” Kivistön uudelle asuntoalueelle.

– Meillä on nyt idea, kuinka me voimme tuottaa kohtuuhintaisia asuntoja Vantaalle ja jos me vaan saamme ne ideat käytäntöön, me olemme edelläkävijöitä Suomessa, ennakoi valtuuston   varapuheenjohtaja Heinimäki.

 

Kaupunkilaisten on syytä olla aktiivisia ja seurata kuinka valtuutuksen saaneet kaupungin päättäjät selviytyvät tehtävistään.

Kaupungin päätöksentekoahan voi nyt seurata vaivattomasti netissä toimivan Vantaa-kanavan kautta.

Puheenjohtajien haastattelu on nähtävissä kokonaisuudessaan tuolla kanavalla. (asva.fi)

Vastaa