Vantaa luopuu päivähoidon kerhomaksuista

Vantaa hakee säästöjä kerhotoiminnan maksuttomuudella
Taustalla ei suinkaan ole pyrkimys tukea lapsiperheitä poistamalla kerhomaksut. Taustalla on säästöajatus: Maksuttomuudella houkutellaan vanhempia vaihtamaan lapsensa päivähoidosta kerhoon.
Kerhotoiminnan kulut kaupungille ovat noin 3 350 eur/lapsi/vuosi, päiväkotihoidon kustannukset ovat vuositasolla 7 000 euroa kalliimmat.
26 lapsen siirtyminen päiväkotihoidosta kerhotoimintaan kattaa menetetyt kerhomaksut ja sen jälkeen alkavat säästöeurot virrata kaupungin kassaan.

Hinnan suuri ero johtuu mm. hoitoajasta ja ruokailusta. Päivähoidossa lapsi on joka arkipäivä päiväkodissa. Kerhotoimintaa on 3-4 vuotiailla kahdesti viikossa ja 4-5 vuotiailla kolme kertaa viikossa. Kerhot kestävät 3,5 tuntia kerrallaan. Kerhoissa syödään myöskin omat eväät, eikä käytössä ole päiväkodin tiloja.

Myös kerhotoiminnassa pyritään luomaan laadukas toiminta- ja oppimisympäristö. Jää vanhempien harkittavaksi sopiiko elokuun alussa 2014 maksuttomaksi tuleva kerhotoiminta perheen tilanteeseen.

Vuonna 2013 kerhotoimintaan osallistui keskimäärin 600 lasta, tätä määrää pyritään nyt kasvattamaan.

Maksullinen päivähoito joka päivä vai maksuton kerho 2-3 kertaa viikossa. Sitä joutuvat vanhemmat miettimään elokuusta 2014 lähtien.

Vastaa