Vantaan valtuuston vuoden viimeisessä kokouksessa äänestettiin ydinvoimasta

Vanhuspalvelu, ydinvoima, sisäinen tarkastus, kulttuurin palkitseminen ja asemakaavoja valtuuston käsittelyssä.

Oopperalaujaja Esa Ruuttuselle myönnettiin kokouksessa Vantaan vuoden 2013

Vantaan kulttuuripalkinnon 2013 saaja oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

kulttuuripalkinto, suuruudeltan 10 000 eur. Kiitospuheensa päätteeksi oopperalulaja Esa Ruuttunen kajautti valtuustolle joululaulun.
Ennen Ruuttusen palkitsemista valtuustoa tervehdittiin Lucia- esityksellä. Kulttuurin siivittämänä siirryttiin arkipäivän asioihin.

Valtuusto hyväksyi ikäpoliittisen ohjelman jolla vastataan voimaan tulleeseen valtakunnallisen vanhuspalvelulain vaatimuksiin. Vantaan iköpoliittinen ohjelma pohjaa jo aiemmin Vantaalla tehtyyn ja hyväksyttyyn “vanhusohjelma” Viksuun. Vantaalla onkin tyrkytetty ajatusta, että vanhuspalvelulaki ei aiheuta Vantaalla toimenpiteitä, kun asiat ovat kunnossa. Vanhuspalvelulain ja Vantaan ikäpoliittisen ohjelman tarkasteluun tulemme palaamaan.

Osallistuminen Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen aiheuttaa jatkuvasti ristivetoa valtuustossa. 16 valtuutettua oli jättänyt valtuustolle aloitteen hankkeesta irtautumiseen. Monet kunnat ovat viime aikoina irtautuneet hankkeesta. Asiasta äänestettiin, äänin 42-23 Vantaa jatkaa Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa.

Pari kaavaa hyväksyttiin. Kivistön jäteaseman kaavamuutos ja kaava jolla toteutetaan lisärakentamista Mikkolaan.
Kuvassa punaisessa ympyrässä Kivistön jäteaseman paikka.  Musta kaartuva viiva sen eteläpuolella on rakenteilla oleva Kehärata. Kivistössä toteutaan paineella toimiva maanalainen jätteenkeräysjärjestelmä.

Vastaa