Itsenäisyytemme tilaa peilattiin Kiasmalla itsenäisyyspäivänä

Otteita SKP:n sitoutumattoman eurovaaliehdokkaan, kirjailija, sopraano Rita Dahlin puheesta EU-kriittisten itsenäisyyspäivätilaisuudessa:
Rita Dahl sanoi itsenäisyyspäivän tilaisuudessa, että eurooppalaiset hallitukset suosivat libertaristista talouspolitiikkaa, jossa yhteistä hyvää ajatellaan talouden kautta. Talouskuripolitiikka leikkaa julkisista palveluista: sote-sektorilta ja koulutuksesta.

Tästä aiheutuu kansan entistä jyrkempi kahtiajakautuminen ja passivoituminen. Nukkuminen ei ole kuitenkaan ratkaisu – vain äänestämällä voi vaikuttaa politiikan luottamuskriisiin ja vaihtaa päättäjiä.

Talvivaaran kaivos jatkaa ympäristörikoksiaan, suuryhtiöt lobbaavat intressejään EU:ssa ja EU:n ja USA:n vapaakauppasopimuksen toteutuessa puolueellinen markkinatuomioistuin ohittaisi kansallisvaltioiden intressit. Työtä halvennetaan ja tekijänoikeuksia kaapataan – akateemisen prekariaatin ja työväestön asia on osin yhtäläinen!

Asiantuntijapuheenvuorot EK:sta talousalan vaikuttajiin korostavat ihmisen utilitääristä raivaajaluonnetta.

Kaikista ei ole kuitenkaan Koskeloiksi.

EMU:a suunniteltaessa ei otettu huomioon jäsenmaiden heterogeenisyyttä, ei harmonisoitu verotusta eikä huomioitu julkisen sektorin tarpeita. Pankit ovat EMUn erityissuojeluksessa puskurirahastojen kautta.

Suomen itsenäisyydestä on äänestettävä toistamiseen EU-kansanäänestyksessä.
Hyvinvointivaltion puolesta – ei EU:lle!
Koko puheen löydät täältä.

SKP:n eorovaaliehdokas Rita Dahl EU-kriittisten itsenäisyyspäivän tilaisuudessa Helsingissä nykytaiteen museo Kiasman edustalla.

Vastaa