Dixi, asemasilta ja asuntoja, Tikkurilan keskustaa rakennetaan kiivaasti

Tikkurilan keskustan rakentumista voi seurata verkossa.
Kaupungin verkkosivulla oleva kuva päivittyy päivittäin klo 11.
Tikkurilan asemalle rakennettava toimisto- ja liikerakennus Dixi alkaa olla mitoissaan.
Dixin rakentamisessa käytetty torninosturi on purettu. Siitä voisi päätellä, että Dixi on saavuttanut lopullisen korkeutensa. Dixi on massiivinen rakennus vanhan aseman rinnalla.

Tikkurilan asemalle rakennettava liike- ja toimistorakennus Dixi on lopullisessa korkeudessaan. Dixi etelästä Tikkurilantieltä nähtynä.

Myöskin pääradan ylittävä asemasillan muoto alkaa hahmottua. Siltaa myöten tulee uusi kulkuyhteys Dixistä Jokiniemeen.

Tikkurilan uuden asemasillan muodot alkavat hahmottua. Pietrista tullut Allegro juna sukeltaa kuvassa juuri uuden asemasillan alitse.

Ensimmäiset uudet asunnot asemanseudulle valmistuvat tammikuussa 2014 ja sen jälkeen tasaiseen tahtiin useampia asuinrakennuksia. Ensimmäisenä valmistuu uuden ensi kesänä valmistuvan torin viereen tuleva asuinrakennus. Yhteensä uusia asuntoja rakennetaan aseman välittömään läheisyyteen n. 400 kpl.

Tikkurilan asemanseudulle rakennettavista uusista asuinrakennuksista valmistuu ensimmäisenä kaupungintalon naapuriin sijoittuva talo. Uusi tori sijoittuu kaupungintalon ja tämän uuden asuintalon väliin. Torin laatoitustyö jäi talven jalkoihin ja uutta toria saadaan odottaa ensi kesään.

Kaupungintalon edustan laatoituskin on saatu käyntiin.

Kaupunki on pystyttänyt komean kuusen juhlistamaan joulun aikaa vielä sekasortoiseen katukuvaan. Ensi kesänä maisema näyttänee jo valmiimmalta.

Vastaa