Asunnottomien yön tapahtumat muistuttivat ongelmasta

17.10. vietettiin asunnottomien yön tapahtumia ympäri maata.
Vantaan tapahtumaa vietettin Tikkurilan keskustassa, Lauri Lairalan aukiolla. Tapahtumaan liittynyt paneelikeskustelu oli kadun toisella puolella kirkon auditoriossa.

Tikkurilan asunnottomien yön paneelin osanottajat pohtimassa miten asunnottomuus poistettaisiin. Erityisesti nuorten asunnottomuus on lisääntynyt viime aikoina. Nuorisotakuuseen ei sisällytetty omaa asuntoa.

Tikkurilan tapahtuman avaus tapahtui mahdollisimman arvovaltaisella tavalla. Asuntoministeri Pia Viitanen toi valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen. Viitasen jälkeen jatkoi Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, joka totesi Vantaalle valmistuneen vuoden 2013 aikana 250 asuntoa asunnottomille. Nenonen myös totesi, että asunnottomien asuntojen rakentamissuunnitelmat ovat aiheuttaneet vastustusta lähinaapurien keskuudessa. Not in my backyard ajattelu on jo saavuttanut Vantaakin hyväosaiset. Sosiaalinen välittäminen hupenee kuin pyy maailmanlopun edellä.
Asunnottomien yön tulet sytytettiin klo 19.

Asuntoministeri joutui tai pääsi ihan värivaloihin avatessaan asunnottomien yön Vantaan tapahtuman.

Illan hämärtyessä viihdytettiin yleisöä myös erilaisella ohjelmalla. Ammattikorkeakoulu Laurean ja Stadin ammattiopiston av-viestinnän valmistamat kaksi asunnottomuutta käsittelevää lyhytelokuvaa saivat ensiesityksen tapahtuman yhteydessä. Elokuvat esitettiin kirkon auditoriossa ja Lauri Lairalan aukion esiintymislavalla. Dokumenteissa asunnottomuutta kokeneet tilittävät tuntojaan.

Ammattikorkeakoulu Laurean opiskelijat olivat valmistaneet kaksi asunnottomuutta käsittelevää dokumenttia, jotka saivat ensiesityksensä asunnottomien yön Vantaan tapahtumassa. Dokumentit nähtiin kirkon auditoriossa ja yleisötilaisuudessa Lauri Lairalan aukiolla.

Ohjelma jatkui tuliesitysten, imitaatioiden ja bändin esityksillä.

Tuliesitykset säihkyivät asunnottomien yön illan pimetessä Tikkurilassa Lauri Lairalan aukiolla.

Vastaa