Kokoomus ja sosiaalidemokraatit äänestivät Tuomelan ja Hevoshaan koulujen lopettamisen puolesta

Mielenosoituskaan ei saanut TVO (Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelma) uskovaisia näkemään uusia vaihtoehtoja.

Opetuslautakunnan kokouksessa hyväksyttiin 15.10. osana vuoden 2014 talousarviota kouluverkkosuunnitelma joka pitää sisällään Tuomelan ja Hevoshaan koulujen lakkauttamisen asteittain vuoteen 2016 mennessä. Koulujen lakkautauksesta äänestettiin, äänet jakautuivat 12-5. Koulujen säilyttämisen puolesta äänestivät kaksi vihreää, kaksi perussuomalaista ja yksi vasemmistoliittolainen. Yksi perussuomalainen liittoutui koulujen lopettajien, kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien kanssa.

Koulumielenosoitus 15.10. ei tehonnut opetuslautakuntaan. Kokoomus ja sosiaalidemokraatit äänestivät Tuomelan ja Hevoshaan koulut kumoon.

Tämän jälkeen asia etenee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ja viimeisen sinetin antaa valtuusto budjettikokouksessaan.

Pro Tuomela aikoo jatkaa taistelua koulunsa puolesta ja niin tekee Hevoshakakin.

Vantaan vuoden 2014 talousarvioesitys sisältää Kehäradan ja Kehä III investointien lisäksi muita investointeja noin 100 milj. euroa. On täyttä hölynpölyä väittää ettei näistä investoinneista löytyisi myöhennettäviä kohteita. Myöhentämällä todella pientä osaa investointeja vältyttäisiin koulujen lakkauttamisilta ja palvelujen heikennyksiltä.
Kun taloudellinen tilanne paranee, investointivauhtia voidaan taas hiukan kiihdyttää. Kaiken kaikkiaan investointitahtia tulee hidastaa pysyvästi.

On kysyttävä: Haluavatko nykyiset vantaalaiset uusia bulevardeja ja asuinalueita palveluidensa kustannuksella. Budjetissa hahmotellut pidemmän aikavälin suunnitelmat tehdä Vantaasta Suomen paras paikka kuvastavat pikemminkin suuruudenhulluutta kuin realismia.

Vuonna 2012 hyväksytty TVO Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelma vusille 2013-2016 tulee kyseisinä vuosina tarjoamaan vantaalaisille keppiä jatkuvalla syötöllä.

Vastaa