Vantaalaiset koulujen puolustajat marssilla lähikoulujen puolesta

Suunnitelmat Tuomelan ja Hevoshaan koulujen lakkauttausuhan takia sai vanhemmat barrikaadeille.
Tiistaina 15.10. koulujen puolustajat marssivat lakkautussuunnitelmia vastaan ja kokoontuivat mielenosoitukseen Vantaan kaupungintalolle.
Olosuhteet mielenosoitukseen olivat ahtaanlaiset, kaupungintalon edusta on työmaana ja sinne on pääsy kielletty.
Ahtaudesta johtuen mielenosoittajat tukkivat Asematien kaupungintalon edessä. Onneksi poliisi ystävällisesti sulki liikenteen Asematielle, jotta mielenosoitus voitiin viedä turvallisesti läpi.

Koulujen puolustajat valmistautuvat lähtemään mieleosoitusmarssille.

Rytmikkäät huudot vaativat: Päättäjille järkeä Tuomela on tärkeä, Hevoshaka liikuttaa koulua ei saa lopettaa, koulujen puolesta, ei viedä pieniltä, jne.

Liput liehuen lähdettiin ajamaan koulujen säilyttämistä.

Muutama poliitikkokin oli uskaltautunut paikalle. Mielenosoituksessa selvisi, että Vihreät, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset yrittävät taivuttaa valtuuston isot ryhmät, kokoomuksen ja sosiaalidemokraatit vastaesityksensä taakse opetuslautakunnassa jossa vaaditaan perusteellisemman kouluselvityksen tekemistä ennen päätöksiä.
Eli ovi koulujen lakkautuksille jätetään auki. Taisteluvalmius on siis syytä säilyttää niin Tuomelassa kuin Hevoshaassakin vaikka opetuslautakunta taipuisikin uuden selvityksen tekemiseen ja lopullisten päätösten lykkäämiseen.

Opetustoimen koulujen lakkautusesityksen takana on vuonna 2012 hyväksytty TVO, Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelma. Vantaan johto on sitoutunut sokeasti toteuttamaan ohjelmaa, ylemmälle toimihenkilöportaalle maksetaan jopa kannustinpalkkioita onnistuessaan TVO:ssa.
Miksi TVO:hon on ajauduttu? Suurin syy on Vantaan sitoutumisessa ylisuuriin, osin luonteeltaan valtakunnallisiin, investointeihin, Kehärata ja Kehä III. Vantaa on ollut kuin auton ostaja joka osti MCsilla” vantaalaisilla karsimalla palveluja.

Kouluja puolustavassa mieleosoituksessa oli tiivis tunnelma.

Koulujen edustajat perustelivat puheenvuoroissaan koulujen säilyttämistä monin järkisyin ja mikä pahinta osoittivat lopettamisselvitykset osin virheellisiksi.

Jäämme jännityksellä odottamaan mielenosoituksen jälkeen alkaneen opetuslautakunnan päätöstä.

Mielenosoituksen banderollit vetosivat päättäjiin.

Vantaan vuoden 2014 talousarvion perusteluissa todetaan kuinka Vantaata kehitetään yhdessä vantaalaisten kanssa. Yli 12 000 nimeä kouluja puoltavassa adressissa, käyntejä päättäjien pyheilla, marsseja ja mielenosoitus. Yhteistyö asukkaiden kanssa taitaa olla pelkkää sanahelinää.

Vastaa