Johtaako Yrttiahon Vantaan vierailu potkuihin?

Vasemmistoliiton puoluehallitus vaatii kansanedustaja Jouko Yrttiahon erottamista.

Lauantaina Vantaalla SKP:n puoluekokouksessa vieraillut kansanedustaja Jyrki Yrttiaho suututti Vasemmistoliiton johdon. Vasemmistoliiton puoluehallitus ohjeisti Yrttiahon perusosastoa Raision vasemmistoa erottamaan Yrttiahon Vasemmistoliitosta.
Vasemmistoliiton puoluekokous kokoontui samanaikaisesti Tampereella,SKP:n kokoontuessa Vantaalla.
Sunnuntaina Yrttiaho osallistui Vasemmistoliiton kokoukseen.

Vieraillessaan SKP:n kokouksessa Yrttiaho piti kokouksessa hyväksyttäviä asiakirjoja ajankohtaisina ja hyvinä. Vasemmistoliiton hallituspolitiikka sai Yrttiaholta voimakasta arvostelua.

Vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri Marko Varajärvi syytti Yrttiahoa puolueen vastaisesta toiminnasta, Yrttiahon arvosteltua Vasemmistoliiton toimintaa kokoomusjohtoisen hallituspolitiikan harjoittamisesta. Erottamistoimet kertovat paineista Vasemmistoliitossa, oikeistolaisen hallituksen poliitiikan puolustelu käy kaiken aikaa vaikeammaksi.

Kansanedustaja Jouko Yrttiaho ja kansanedustaja Markus Mustajärvi erotettiin Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä heidän vastustaesaan Vasemmistoliiton osallistumista kokoomuksen johtamaan hallitukseen.
Erottamisen jälkeen Yrttiaho ja Mustajärvi perustivat Vasenryhmä nimisen eduskuntaryhmän. molemmat ovat olleet kuitenkin Vasemmistoliiton jäseniä.

Vastaa