Uusi ostosparatiisi Koivukylään

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi asemakaavamuutoksen joka mahdollistaa suuren kauppa- ja toimistokeskuksen rakentamisen Koivukylään. Uusi ostostaivas rakennetaan nykyisen ostoskeskuksen ja aseman väliselle alueelle. Käsityksen uuden rakennushankkeen koosta saa vertailemalla kaavailua nykyisen ostoskeskuksen kokoon. Nykyisen, jo 30-vuotiaan, ostoskeskuksen laajuus on 3 500 kerrosneliömetriä, uuden hankkeen 26 000 kerrosneliömetriä ja lisäksi 3 200 kerrosneliötä asuntoja eli noin 50 asuntoa.
Yksi nykyinen asuintalo menee purkuun uutuuden alta.

Uusi ostostaivas Koivukylään. Valtava ostos- ja toimistokeskus Koivykylän aseman kupeeseen. Rakentamaan halutaan jo ensi vuonna.

Uuteen kauppakeskukseen on suunniteltu hypermarket, erikoisliikkeitä ja toimistoja. Uuteen rakennusmassaan on suunnitteilla myös Koivukylän kirjastolle uudet tilat. Hankkeessa kaupunki myy nykyisen kirjaston tilat ja vuokraa uudet kauppakeskussijoittajalta.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulaisen (kok) mukaan hanke parantaa Koivukylän viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta merkittävästi. Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi Juha-Veikko Nikulainen tuli rakennuskiike SRV:n asuntorakentamisen johtajan paikalta. Nikulainen oli Vantaan valtuuston jäsen 1980-1990 luvuilla ja mm. päättämässä Kehäradan suunnittelemisesta. Kehärata on merkittävin yksittäinen hanke Vantaan velkaantumisessa.

Hankkeen toteuttamisesta on solmittu esisopimus TK-Development kiinteisteistöjalostajan kanssa joka on tanskalaisen TKD-Developmentsin suomalainen tytäryhtiö. Tanskalaisella emolla on toimintaa eri puolilla Eurooppaa.
Suomen haara on rakentanut useita Retail Park ostoskeskuksia, joista jo pari sijaitsee Vantaalla, Vantaanportissa ja Tammistossa.

Vastaa