Korson sosiaaliaseman toiminta siirretään Koivukylään

Vantaan kaupunki jatkaa TVO:n, Talous- ja velkaohjelman mukaisesti kuntalaisten lähipalveluiden karsimista.

Heinäkuusta lähtien Korson sosiaaliaseman asiakkaat joutuvat asioimaan Koivykylässä jonka sosiaaliaseman yhteyteen palvelut siirretään.

Kuvassa Korson sosiaaliaseman sisäänkäynti. Korson sosiaaliasema lopetetaan. Se yhdistetään Koivukylän sosiaaliasemaan ja samalla heikennetään korsolaisten palveluja.

Kaupunki nimittää omassa tiedottamisessaan Korson sosiaaliaseman lopettamista palveluiden yhdistämiseksi. Yhdistämisen seurauksena korsolaisten sosiaalipalveluiden saatavuus tulee hankalammaksi. Kuluu enemmän aikaa asioimiseen ja maksaa ne lyhyetkin matkat. Osan asiakkaiden uusista kuluista joutunee kaupunki korvaamaan kuljetuskorvauksina ja nousevina toimeentulotukina.

Vaikka terveydenhuollon johto vakuuttaakin, ettei nykyisiä terveys – ja sosiaaliasemia lakkauteta, niin palveluiden vaiheittainen karsiminen tähtää kokoomusvetoisen kaupungin pitemmän linjan tavoitteeseen, lähipalvelujen runsaaseen vähentämiseen. Visio enintään viidestä terveysasemasta väikkyy edelleen monen johtavan virkamiehen ja valtuutetun mielessä. Heille ei kuntalaisten tarpeet ja mielipiteet juuri mieleen juolahda Mehiläisen yksityislääkärin vastaanotolle ilmoittautuessa.

Vastaa