Vantaan asuntomessujen 2015 tontit jaettiin

Vantaan asuntomessujen pientalorakentajat valittu

Vantaan Kivistössä vuonna 2015 järjestettävien asuntomessujen pientalotonttien tontinvaraukset on päätetty Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa 22.4.2013. Tässä vaiheessa on valittu rakentajat messualueen 29 pientalotontille.

Alueelle rakentuu sekä kivi- että puutaloja. Valitut pientalohankkeet edustavat kooltaan keskimääräisiä suomalaisia pientaloja. Myös erilaiset rakennusmateriaalit ja rakenneratkaisut pääsevät messutaloissa monipuolisesti esille.
Messualueesta tulossa monipuolinen kokonaisuus

Vantaan asuntomessut rakentuvat uudelle Kivistön asuntoalueelle vuonna 2015 yhtä aikaa uuden Kehäradan kanssa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan messualueelle on hyvät julkiset liikenneyhteydet.

Vantaan asuntomessualueelle valituissa pientalohankkeissa korostuu ekologisuus ja arjen toimivuus. Puurakentamisen eri mahdollisuudet ovat hyvin esillä messutaloissa ja niissä on lisäksi huomioitu kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet.

Kansainvälisyys tulee esille useassakin messutalossa; tuulahduksia muista kulttuureista saadaan niin suunnittelijoilta ja rakentajilta kuin rakentajaperheiltäkin.

Kivistön asuntomessualue on hyvä esimerkki kaupunkirakenteen tiivistämisestä ja nojautumisesta hyviin liikenneyhteyksiin. Messualue on kesällä 2015 käyttöön otettavan Kehäradan tuntumassa ja lähellä pääteitä. Yhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle ovat sujuvat.

Messualueen katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen alkaa tulevana kesänä ja talonrakentajat pääsevät tonteilleen huhtikuussa 2014. Kaikki on valmista viimeistään kesällä 2015 Vantaan asuntomessujen avautuessa.

Kesällä 2013 asuntomessut järjestetään Hyvinkäällä. Ensimmäiset asuntomessut järjestetiin v. 1970. Asuntomessut on yksi kesän suosituimmista tutustumiskohteista.

Vastaa