Köyhyys lisääntyy – luokkaerot kasvavat

Viimeaikoina on puhuttu paljon ilmastonmuutoksesta. Puhuttu on, mutta mitä on tehty? Tai eihän se ole siitä ollenkaan kiinni, mitä on tehty, vaan mitä on jätetty tekemättä.

Nyky-yhteiskunnassa ihmisiä kehotetaan tekemään työtä ja kuluttamaan. Tämä luonnon kannalta jatkuva ylikuormittava elämäntapa on tiensä päässä. Maapallon ekotasapainon kannalta näin ainakin pitäisi olla. Tehdään työtä, hommataan autoa, kesämökkiä, krääsää asunto täyteen. Tässähän ihanteita kerrakseen.

————————-

Toimeentulotukea meinataan yksinasuvilta karsia. Yksin asuminen on kuitenkin kallein elämisen muoto.

Poliitikot valehtelevat; sata euroa korotusta työttömyysturvaan! Tällä piti mukamas parantaa heikoimmin toimeen tulevien asemaa. Höps! Työmarkkinatuki nousi muodollisesti, mutta nousu vähennettiin toimeentulotuesta. Eli tilanne on vain huonontunut. Valheelliset kirjoittelut lehdissä ja TV:ssakin toimittajien esiin tuomat väitteet toimeentuloturvan paranemisesta ovat törkeää harhaanjohtamista.

Eikö olisi aika nousta barrikaadelille?! Törkeintä köyhien halveksimista on rakentaa koirien urheiluhalleja yhteiskunnan varoilla.

————————

Tuloerot kasvavat ja köyhyys maassamme lisääntyy kovalla vauhdilla. Luokkaerot kasvavat. Köyhyydessäkin esiintyy jo tasoeroja. Kaikki puolueet ja myös meidän “tietämättömyys” ovat olleet mukana viemässä tätä     kehitystä eteenpäin.                                                                                                                                                                                     Miksei kukaan tee mitään? Missä konkreettiset teot? Olisi aika oikeille kansan liikkeille ja oikean asian mielenosoituksille.

Vantaalla tärkeää tuntuu olevan koirien urheiluhallin rakentaminen, vaikka köyhyys on syvempää, kuin se on koskaan sotien jälkeen ollut. Siinäpä vasta arvot kohdallaan!

Pekka Björklund

Hakunila

Vastaa