Vantaan kommunistit vaativat kuuden tunnin työpäivää

Vantaan kommunistit olivat Myyrmäen markkinoilla vaatimuksella: Kuuden tunnin työpäivä on mahdollinen ja välttämätön.

Robotisaation lisääntyminen tekoälyn ottaminen käyttöön yhä useammissa tehtävissä vähentää perinteisiä työpaikkoja. Eikä uusi tekniikka luo samaa määrää uusia työpaikkoja. Työtä on alettava jakaa uudelleen. Työajan lyhentämiseen olisi syytä ryhtyä ajoissa ennenkuin yhteiskunta törmää ongelmiin.

Vantaan kommunistit Myyrmäen markkinoilla 4.11. “kioskissaan”. Tällä kertaa nostettiin keskusteluun työajan lyhennys ja välttämättömyys siirtyä kuuden tunnin työpäivään. Myynnissä oli mm. Karl Mrxin pääteoksen Pääoman uusi kolmiosainen suomennos. Jo Marx aikoinaan näki kapitalismin kriisin nykyisen kaltaisen pääomien kasautumisen seurauksena.

Vastaa