Vantaalle ei kelpaa Bernerin liikennekaari

Valmisteilla oleva liikennekaari ei kelpaa Vantaan valtuustolle.

Vantaan valtuusto käsitteli kokouksessaan 23.5. mm. liikennekysymyksiä. Maan hallituksen uudet kaavailut voisivat sekoittaa nykyisen kuntien hoitaman joukkoliikenteen

Vantaan valtuuston kokouksessa ytenä asiana oli lausunnon antaminen ministeri Anne Bernerin (kesk) valmistelemasta liikennekaaresta. Uudessa liikennekaaressa määriteltäisiin mm. tavat hoitaa julkista liikennettä. Valmistelusta tihkuneista tiedoista suunnitellaan mm. joukkoliikenteen vapauttamista. Eli kuka tahansa voisi alkaa missä tahansa harjoittamaan liikennepalveluiden tarjoamista.

Vantaa esittää lausunnossaan lakiluonnoksen palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.

Riittääkö Vantaan voima? Toivottavasti liikennekaaren valmistelun palauttamiseksi löytyy tarpeeksi voimia.

Vantaalla kuten koko pääkaupunkiseudulla on käytössä järjestelmä jossa kunnat saavat järjestää julkisen liikenteen. Tätä oikeutta suojaa EU:n joukkoliikenteen palveluasetussopimuksen PSA suoja. Tämän romuttaminen sekoittaisi varmuudella pääkaupunkiseudun liikenteen. Viidakon laki ei toimi järjestäytyneessä yhteiskunnassa.

Flirt lähijuna

Osittain myös liikenteeseen liittyy Vantaan hyväksymä sopimus valtion ja pääkaupunkiseudun kuntien maankäytöstä. Sopimuksessa mm. Vantaa sitoutuu siihen, että Vantaalle rakennetaan vuosittain 2 400 asuntoa. “Vastalahjaksi” valtio tukee pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä joillakin miljoonilla vuosittain, tällä hetkellä 19 miljoonalla vuodessa.

Vastaa