70 vuotta Hiroshiman atomipommista

Vantaan Rauhanpuolustajat järjestää jo perinteeksi vakiintuneen muistotilaisuuden Hiroshiman atomipommin uhreille. Tilaisuus järjestetään 6.8. klo 18 Veinin myllyllä Vantaan Tikkurilassa. Veinin mylly sijaitsee osoitteessa Tikkurilantie 42, noin 500 m Tikkurilan asemalta.

Toisen maailmansodan viime hetkillä amerikkalaiset pudottivat Japaniin kaksi atomipommia, 6.8.1945 Hiroshiman ja 9.8.Nagasakin kaupunkeihin. Pommien tuhovoima oli ennen näkemätön, välittömästi pommituksiin kuoli yli 140 000 ihmistä ja kymmeniätuhansia jälkiseurauksiin.

Kuva vuoden 2014 iroshiman muistotilaisuudesta.  Puhujana kosmologi Syksy Räsänen.

Kuva vuoden 2014 iroshiman muistotilaisuudesta.
Puhujana kosmologi Syksy Räsänen.

Koska maailmassa yhä on rusaasti ydinaseita, on syytä muistuttaa niiden tuhovoimasta. Ja toimia niin, ettei niitä enää uudestaan käytetä.

Vantaan Rauhanpuolustajat kutsuvat kaikkia rauhan ystäviä tilaisuuteen. Tilaisuudessa esiintyy Koiton Laulu, Rauhanliiton pääsihteeri Laura Lodenius puhuu ja lasketaan kukat Keravanjokeen Hiroshiman uhrien muistolle.

Vastaa