Hannu Penttilä Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi

Vantaan uusi apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä

Vantaan uusi apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä

Diplomi-insinööri Hannu Penttilä (s. 1954) valittiin Vantaan kaupungin maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtajaksi. Penttilän valinta ratkesi kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.6.2015. Suoritetussa vaalissa Penttilä sai 36 ääntä. Muista ehdokkaista ääniä saivat Antti Tuomainen 25 ja Tarja Laine 6.

 

Hannu Penttilä (sd.) on toiminut aiemmin mm. Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Diplomi-insinööri Antti Tuomainen toimii tällä hetkellä rakennusyhtiö Skanskan johtajana. Hän oli viranhakijana sitoutumaton. Viran edellinen haltija Juha-Veikko Nikulainen, oli myös taustaltaan ”rakentaja”, rakennusyhtiö SRV:n johtaja, vahvasti puoluepoliittisesti sitoutunut ja oli kokoomuksen entinen kaupunginvaltuutettu.

Nähtäväksi jää tuoko puoluepoliittisesti sitoutunut Penttilä jotakin uutta Vantaan voimakkaana jatkuvaan rakentamiseen.

Kiistämättä ”virastodemari” Penttilä on myös rakentamisen ammattilainen. Hän on toiminut urallaan alan johtotehtävissä niin pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnassa YTV:ssä, kuin ympäristöministeriössäkin.

– Penttilästä saamme kokeneen kaupunkisuunnittelun ja -rakentamisen ammattilaisen vahvistamaan kaupungin kehittymistä.  Vantaalla riittää muun muassa Kehäradan varrella työtä vielä vuosiksi eteenpäin. Penttilän vahvuutena ovat myös näytöt sujuvasta yhteistyöstä niin kansainvälisesti, maan laajuisesti, seudullisesti kuin yksityisten toimijoiden kanssa, toteaa kaupunginjohtaja Kari Nenonen (sd.) apulaiskaupunginjohtajan valinnasta antamassaan lausunnossa.

 

 

Vastaa