Vantaan sisäinen liikenne mullistuu 10. elokuuta

Uudet reittikartat jaettiin koteihin

Kehäradan käyttöönotto muuttaa Vantaan sisäisen liikenteen. Kehäradan liikenne alkaa 1.7. mutta bussireitit ja aikataulut muuttuvat 10.8.
Kehäradan junat saavat tunnukset P ja I. P liikennöi myötäpivään ja I vastapäivään. Molempien junien vuoroväli päiväsaikaan arkisin ja lauantaisin on kymmenen minuuttia, iltaisin ja sunnuntaisin vuoroväli on 15 minuuttia. Myöhään illalla ja varhain aamulla vuoroväli on 30 minuuttia.

Liikenne tulee tukeutumaan entistä voimakkaammin raiteille. Isosta osaa bussilinjoista tulee syöttölinjoja radanvarren asemille.

Jotkut reitit säilyvät entisellään mutta linjanumero muuttuu.

Kehäradan lisäksi saadaan uusi bussilla liikennöitävä runkolinja 560 Vuosaaren ja Myyrmäen välille.

Uusi Kehärata joka yhdistää pääradan ja Matinlaaksonradan. Kehärdan myötä toteutuu ratayhteys <strong><p id=lentoasemalle. Kehäradan avausvaiheessa otetaan käyttöön viisi uutta asemaa Leinelä, Aviapolis, Lentoasema, Kivistö ja Vehkala. Ruskeasannan, Viinikkalan, Lapinkylän ja Petaksen asemat otetaan käyttöön myöhemmässä vaiheessa. ” width=”300″ height=”399″ class=”size-full wp-image-3393″ /> Uusi Kehärata joka yhdistää pääradan ja Matinlaaksonradan. Kehäradan myötä toteutuu ratayhteys lentoasemalle. Kehäradan avausvaiheessa otetaan käyttöön viisi uutta asemaa Leinelä, Lentoasema, Aviapolis, Kivistö ja Vehkala. Ruskeasannan, Viinikkalan, ja Petaksen asemat otetaan käyttöön myöhemmässä vaiheessa.

Uutuutena saadaan myös kuudelle suuralueelle niillä liikennöivät kutsupohjaiset lähibussit.
Kutsubussit liikennöivät arkisin klo 9-15. Bussi tilataan numerosta 09-4766 4000.

Uusista linjoista tietoa netissä osoitteessa hsl.fi/vantaa
Nettiosoitteessa on käynnissä vilkas kestelu uusista linjoista. Tyytymättömyyttä muutoksiin tuntuu olevan melkoisesti.

Vastaa