Demokratia ja demokratia, suurkuntahanke ja Tuomelan koulu

Farssin piirteitä sisältävä pääkaupunkiseudun kuntien yhdistäminen sai kunnanjohtajat turvautumaan jopa yleisönosasto kirjoitteluun.

Espoon, Vantaan, Sipoon ja Kauniaisten johtajat julkaisivat Helsingin Sanomissa 20.3. yleisönosastokirjoituksen jossa vaativat lopettamaan pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämishankkeen perusteena kuntien enemmistön kielteinen kanta. Eli vedottiin demokratiaan.

Helsingin kaupuginjohtaja Jussi Pajunen reagoi kollegoidensa kannanottoon pikaisesti. 23.3. saatiin lukea em. aviisista Pajusen kantana, että kuntajakoa kannattaa jatkaa.

Yhdistysesitys tulee jatkamaan omaa elämäänsä, nähtäväksi jää miten.

Asukkaidenvantaa.fi verkkolehteä julkaisevan SKP:n Vantaan kaupunkijärjestön mielestä kuntaliitosta ei tule tehdä, mutta vaaleilla valittava maakuntahallinto on syytä perustaa ratkomaan joitakin kuntarajat ylittäviä tehtäviä, esim. maankäyttö, asuminen, liikenne, energia.

Kysymys demokratiasta
Vantaan kaupunginjohtajan Kari Nenosen ja hänen kolmen kollegansa vetoaminen demokratiaan kuntaliitos asiassa on mielenkiintoista.

Tuomelan koulun puolustajat mielenilmauksessa Vantaan kaupungintalolla kampanjan alkuaikoina syyskuussa 2013.

Tuomelan koulun puolustajat mielenilmauksessa Vantaan kaupungintalolla kampanjan alkuaikoina syyskuussa 2013.

Vantaalla on Hevoshaan ja Tuomelan kolujen lakkautukset nostaneet laajan ja jo pitkään jatkuneen kamppailun lähikoulujen säilyttämiseksi. Vantaan johdolle ei mitenkään ole voinut jäädä tiedostamatta, että sekä Hevoshaan että Tuomelan koulujen säilyttämisen puolella on asujamiston ehdoton tuki. Kansalaiset vastaan Vantaan johto. Demokratian näkökulmasta on täysin selvää, että kansan mielipide tulisi toteuttaa. Se ei kuitenkaan sovi Vantaan johdolle. Vantaan johdon demokratiaa on vain samanmielisyys sen kanssa.

Vastaa