SKP Suomen itsenäisyydestä

Porvarien itsenäisyys kertoo bisneksen vapaudesta – työväki vaatii tasa-arvoa ja perusturvaa

SKP – 05.12.2014

Linnanjuhlat on palannut remontoituun presidentin linnaan Helsinkiin. Radikaalit vasemmistolaiset ja anarkistiset voimat sekä EU-kriittiset tahot suunnittelevat tilaisuuksia ja protesteja, jotka kohdistuvat sekä poliittiseen tilanteeseen, että konkreettisesti Helsingissä järjestettäviin linnanjuhliin.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen osallistuu Demokraattisen sivistysliiton ja Kansan raittiusseuran jo EU:n liittymisen jälkeen perinteeksi tulleeseen ”Vallattomaan itsenäisyyspäivän tilaisuuteen” Tampereella.

 

 

Väisäsen mukaan porvarien itsenäisyys kertoo bisneksen vapaudesta kun taas työväki vaatii tasa-arvoa ja perusturvaa.

– ”Meillä ei mitään syytä juhlaan. Päinvastoin!  Linnanjuhlat voidaan lopettaa. Juhlien lisäksi on lopetettava nykyinen kyykytys-politiikka ja EU-kurjistaminen” sanoo Väisänen itsenäisyyspäivän puheessaan´Tampereella.

Väisäsen mielestä kansainvälisen luokkataistelu on mahdollista ja nyt on toiminnan aika.

– ”Irtaantuminen EU:n sopimuksista, EU kurjistamisesta, komission budjettiholhouksesta ja vapaakauppahankkeista on ajankohtainen, radikaali vaatimus, jota ilman puheet politiikan suunnan muutoksesta kertovat vain erimittaisesta sopeutumisesta markkinatalouden logiikkaan ja kapitalismiin. linjaa Väisänen.

Vastaa