Hakunilan terveysasema takaisin kaupungin hoitoon

Attendolle lähtöpassit Hakunilasta.
Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 19.5. palauttaa Hakunilan terveysaseman hoidon takaisin Vantaan kaupungille vuoden 2015 alusta.

Yksityiset terveyspalvelut tulevat kalliimmiksi.
Vantaa teetti konsulttiyritys KPGM:llä selvityksen vaihtoehtoisten tapojen taloudellisista vaikutuksista Hakunilan terveysaseman osalta. Selvitys osoitti, että toiminta kaupungin omana toimintana tulee edullisemmaksi.

Lääkäritilanne arvioitiin myös paremmaksi kuin vuonna 2012 jolloin Attedo sai Hakunilan terveysaseman hoitoonsa. Huono lääkärien saatavuus oli yksi peruste Hakunilan terveysaseman silloiselle yksityistämiselle.
Myös monissa muissa kunnissa on palattu omaan palvelutuotantoon, juuri taloudellisista syistä. Innokkaimmat yksityistämisen ajajat ovat perustelleet yksityisten palveluiden tulevan edullisemmiksi. Käytäntö on kuitenkin osoittautunut päinvastaiseksi.
Siitä huolimatta yksityiset palvelut Vantaallakin laajenevat. Yksityiset rynnivät uusille aloille, päiväkotitoiminta näyttää olevan kovassa paineessa ja alalle on tulossa isoja ulkomaisia ketjuja.

Hakunilan terveysaseman jokseenkin ankea sisäänkäynti. Pääasia tietysti on, että palvelut toimivat.

Lautakunta päätti myös saattohoidon uudistamisesta.
Käyttöön otetaan kolmiportainen malli joka perustuu sosiaali- ja terveysministeriön ja HYKS:n saattohoidon malleihin.
Saattohoidosta pyritään tekemään potilaalle aikaisempaa joustavampaa.

Vastaa