Helsinki occupy-liikkeen kimpussa

Occupy liikkeen aktivisti Sippo Kähmi miettii mihin siirtäisi telttansa häädön jaloista.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on häätämässä Occupy Helsinki -liikettä 3.5.2012 Kansalaistorilta. Occupy Helsinki on osoittanut mieltään viime lokakuusta lähtien Kansalaistorilla. Rakennusvirasto ei salli enää vapaata kansalaistoimintaa Kansalaistorilla. Helsingin kaupunki on tulkinnut omavaltaisesti ja lakien vastaisesti kokoontumis- ja mielenosoitusoikeutta.

Occupy Helsinki päätti siirtää mielenosoitustaan satakunta metriä Kiasman suuntaan. Avoin mikki avattiin välittömästi. Helsingin kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen antoi puheenvuorossaan tuen rahavallan vastaiselle kansalaisliikkeelle, kertoen olleensa henkilökohtaisesti yhteydessä kaupungin virkamiesjohtoon ja luottamusmiehiin jotta Occupy Helsinki liikkeen toimintamahdollisuudet turvataan.

Vantaallakin toimii Occupy liike: Torikokous Vantaa/Tikkurila.
Torikokous Occupy liikkeen seuraava suuri mielenosoitus on 12.5. maailmanlaajuisesti. Helsingissä kokoonnutaan klo 12 Paasikiven aukiolle, jossa avoin mikrofoni, marssi ja toimintaryhmiä.

Occupy Helsinki joutui kaupungin häätötoimien vuoksi siirtämään mielenosoituksensa paikkaa. Uusi paikka on pienen matkaa Kiasman suuntaan. Avoin mikki avattiin välittömästi

Vastaa