Hallituksen “työväenjohtajat” hämäävät

Tuloerojen kasvu ja köyhyys lisääntyvät Suomessa samaan tahtiin ja vauhdilla. Alimmilla tulotasoilla rahat eivät riitä enää välttämättömään. Olipa ihminen työelämässä tai tulonsiirtojen varassa eivät käteen jäävät eurot riitä edes välttämättömiin päivittäisiin tarpeisiin. Hallituksen kärkiministerit toistavat papukaijan lailla köyhän kannalta – tämä myönnettäköön – lohdullista päätöstä eli alimman tuen minimitason nostoa 20 prosentilla. Se onkin tämän hallituksen ainoa köyhän kannalta myönteinen päätös ja siksi kai hallituksen ”työväenjohtajat” tällä yrittävätkin olemassaoloaan puolustaa. Tuo päätös ja sen jatkuva toistaminen mediassa iskostaa ihmisten mieliin täysin väärän kuvan hallituksen muka sosiaalisesta huolenpidosta. Hallituksen itse itselleen nimeämä slogan ”kaveria ei jätetä” kuulostaa härskiltä pilailulta.

Harhakuva tuosta alimpien etuuksien noston merkityksestä himmenee olemattomiin, kun ottaa huomioon hintojen nousun. Pienillä tuloilla elävälle henkilölle käteen jäävä raha ei ole ennenkään riittänyt kuin juuri välttämättömimpään, päivittäiseen ruokaan. Juuri on taas uutisoitu elintarvikkeiden hintojen nousseen euroalueella lähes viisi prosenttia viime vuonna. Omaa talouttani rasittaa vielä se toinenkin elämisen välttämättömyys; asuminen. Joutuminen suurehkon kiinteistökaupan myötä alun perin kohtuuhintaisessa asunnossa yleishyödyllisen Saton köyhiä kuristavan asuntopolitiikan uhriksi ovat vantaalaislähiön kerrostalojen vuokrat nousseet 20 prosentilla muutamassa vuodessa.

Vielä kun ottaa huomioon että köyhä tarvitsee sen minimituen lisäksi vielä ainakin ylihintaisen asumisen tukea ja tuo toimeentulotuen minimin nosto söi välittömästi vastaavan määrän asumistukea, kuulostavat näiden hallituksen ”vasemmistojohtajien” hokemat oikeudenmukaisuudesta, reiluudesta, yms. todella irvokkailta.

Pentti Irvolainen , Vantaa

Vastaa